Η Eurobank ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 351 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2026, σημειώνοντας αύξηση 0,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα συνολικά καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 331 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνοντας το κόστος εθελούσιας εξόδου 35 εκατ. ευρώ στην Eurobank Ltd και κέρδος 19 εκατ. ευρώ από μη-συνεχιζόμενες δραστηριότητες.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη από τις δραστηριότητες εκτός Ελλάδος μειώθηκαν κατά 10,4% σε 165 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 47% της κερδοφορίας του ομίλου. Στην Κύπρο, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 14,7% σε 103 εκατ. ευρώ, ενώ στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 2,2% σε 65 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) διαμορφώθηκε σε 2,6%, με κάλυψη 94,1% από σωρευτικές προβλέψεις στις 31 Μαρτίου 2026. Η κεφαλαιακή επάρκεια παρέμεινε ισχυρή, με δείκτη συνολικής επάρκειας (CAD) 20,4% και δείκτη κοινών μετοχών CET1 15,4%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίωνας Καραβίας, δήλωσε ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις, η τράπεζα συνεχίζει την οργανική της ανάπτυξη, με χορηγήσεις που αυξήθηκαν κατά 1,1 δισ. ευρώ ή 10% σε ετήσια βάση. Στην Ελλάδα, οι χορηγήσεις προς επιχειρήσεις παρουσίασαν σημαντική άνοδο, ενώ η στεγαστική πίστη δείχνει σημάδια ανάκαμψης.
Σύμφωνα με την Eurobank, το σύνολο του ενεργητικού διαμορφώθηκε σε 108 δισ. ευρώ, με 62,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, 28,7 δισ. ευρώ στην Κύπρο και 14 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία. Οι καταθέσεις πελατών ανήλθαν σε 82,4 δισ. ευρώ, με τον δείκτη χορηγήσεων προς καταθέσεις στο 67,6%.
![]()

