Αύξηση 6% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων της Fraport Greece τον Μάιο

Αύξηση 6% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων της Fraport Greece τον Μάιο

Αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 6% καταγράφηκε τον Μάιο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια υπό τη διαχείριση της Fraport Greece, με τη διακίνηση να φτάνει τα 3,9 εκατομμύρια επιβάτες. Η διεθνής αγορά αποτέλεσε τον κύριο κινητήριο μοχλό ανάπτυξης, με 3,2 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6,7% ή περίπου 202.000 επιβάτες σε σύγκριση με τον Μάιο του 2025, αντιπροσωπεύοντας το 82% της συνολικής κίνησης.

Η κίνηση εσωτερικού διαμορφώθηκε σε 718.000 επιβάτες, αυξημένη κατά 3,1% ή περίπου 21.000 επιβάτες, με μερίδιο 18%. Η μεγαλύτερη αύξηση στη διεθνή κίνηση προήλθε από τα αεροδρόμια των Χανίων, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Ρόδου, Μυκόνου και Θεσσαλονίκης. Τα Χανιά κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ποσοτική αύξηση με 63.000 επιπλέον επιβάτες (+17,7%). Η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος ακολούθησαν με 46.000 (+11,3%) και 25.000 (+11,6%) επιβάτες αντίστοιχα.

Η Fraport Greece αναφέρει ότι ο Μάιος του 2026 είχε πέντε πλήρη Σαββατοκύριακα και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γεγονός που ενίσχυσε την επιβατική κίνηση. Αντίθετα, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή επηρεάζει αρνητικά την κίνηση, με μειωμένο συντελεστή πληρότητας των πτήσεων από 73,2% πέρυσι σε 63,7% φέτος.

Παρά τις προκλήσεις, η κίνηση προς το Ισραήλ επεκτάθηκε σε 8 αεροδρόμια, αν και σημειώθηκε μείωση 20,5% σε σύγκριση με πέρυσι. Τα αεροδρόμια Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Κεφαλονιάς και Σαντορίνης επηρεάστηκαν περισσότερο από τη μείωση πτήσεων από ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες.

Loading

Play