Με ρεκόρ επιβατικής κίνησης αναμένεται να κλείσει το 2025 για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Η εταιρεία προβλέπει ότι η χρονιά θα κλείσει με 37 εκατομμύρια επιβάτες, καθώς έχουν ήδη διακινηθεί 35,2 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο 2,7% σε σχέση με το 2024.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, τόνισε ότι «η σταθερή ανοδική πορεία των αεροδρομίων αποδεικνύει τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τη σημασία των επενδύσεων στις υποδομές». Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη διεθνή επιβατική κίνηση, ενώ η κίνηση εσωτερικού παρέμεινε στάσιμη.
Η Σαντορίνη αναμένεται να κλείσει με πτώση περίπου 15%, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας που φόβισε πολλούς επισκέπτες, ενώ η Μύκονος καταγράφει τρίτο συνεχόμενο έτος κάμψης. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Γιώργος Βήλος, πρόκειται κυρίως για «διορθωτική» τάση μετά από μια μακρά περίοδο υπερ-ανάπτυξης.
Νέες επενδύσεις 200 εκ. ευρώ
Η εταιρεία προχωρά σε νέο επενδυτικό κύκλο ύψους 200 εκατ. ευρώ, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της χωρητικότητας και τη βελτίωση των υπηρεσιών στα αεροδρόμια. Μέχρι σήμερα, έχουν επενδυθεί συνολικά πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Καλαμάτα: Το νέο μεγάλο project
Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» αποτελεί το νέο «στοίχημα» για τη Fraport. Η παραχώρηση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 75 εκατ. ευρώ.
Στο τέλος της διαδικασίας, ο αερολιμένας θα μπορεί έως το 2030 να διπλασιάσει την κίνησή του, φτάνοντας σχεδόν τους 700.000 επιβάτες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
