Ανοιχτή πρόσκληση στη Διεθνή Επενδυτική Κοινότητα για επενδύσεις σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την 6η Σύνοδο Διατλαντικής Συνεργασίας P-TEC, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο. Αφορμή αποτέλεσε η υπογραφή ιστορικής συμφωνίας για τους υδρογονάνθρακες, μέσω της οποίας η Ελλάδα θα αποτελέσει πύλη εισόδου του αμερικανικού LNG στην Ευρώπη.
Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε την ανάγκη περισσότερων επενδύσεων, τόσο αμερικανικών όσο και από άλλες χώρες. «Θέλουμε περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις και περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις. Και βλέπουμε ότι υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον επί του πεδίου. Πιστεύω ότι σύντομα θα το δούμε να υλοποιείται».
Απαντώντας σε ερώτηση, ο υπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία πέραν του ενεργειακού τομέα, εστιάζοντας στη στρατηγική προσέλκυσης περαιτέρω αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
«Εκείνο που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι ότι διαθέτουμε τις ευκαιρίες. Θέλουμε να διευκολύνουμε τους επενδυτές», ανέφερε, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνεργασία στο γεωπολιτικό περιβάλλον και την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η γεωπολιτική έχει επιστρέψει στο προσκήνιο. Γνωρίζουμε πλήρως ότι σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο χρειαζόμαστε εταίρους».
Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει συζήτηση εδώ και καιρό για την προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών», τονίζοντας την ανάγκη για έναν ιδιωτικό καταλύτη προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ.
Κλείνοντας, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε τη σημασία των διμερών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την αλλαγή της κατάστασης στην επενδυτική δραστηριότητα της χώρας. «Γι’ αυτό είμαστε ανοιχτοί. Γι’ αυτό επιστρέψαμε», κατέληξε ο υπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
