Ν. Ταχιάος: Ολοκλήρωση του Flyover και επέκταση του μετρό Καλαμαριάς σε προγραμματισμένα χρονοδιαγράμματα

Ν. Ταχιάος: Ολοκλήρωση του Flyover και επέκταση του μετρό Καλαμαριάς σε προγραμματισμένα χρονοδιαγράμματα

Το Flyover αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο του 2027, ενώ η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2026, διαβεβαίωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος.

Η κατασκευή του Flyover προχωρά γρήγορα και το έργο αναμένεται να παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Ταχιάος πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο του Flyover και συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη εργασίας υπό τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κωνσταντίνο Κυρανάκη, όπου εξετάστηκε το ζήτημα της εισιτηριοδιαφυγής στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Μέσα στον χειμώνα θα εγκατασταθεί το δεύτερο «μπλε» καλούπι, το οποίο προορίζεται για το επόμενο κατασκευαστικό μέτωπο.

Οι εργασίες κατασκευής του Flyover προχωρούν δυναμικά, με τον κ. Ταχιάο να τονίζει ότι το «μεγάλο στοίχημα» είναι η λειτουργία του μπλε καλουπιού. Αν και σημείωσε ότι το έργο δεν έχει βρει ακόμα τον επιθυμητό ρυθμό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρά τις αρχικές καθυστερήσεις, «θα πάρει γρήγορα τον ρυθμό του και η δουλειά θα προχωρήσει με εντυπωσιακή ταχύτητα».

Πολλοί επιβάτες χρησιμοποιούν εισιτήρια-φαντάσματα, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα του μετρό. Ο κ. Ταχιάος επισήμανε ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται λόγω της διάρκειας των 70 λεπτών του εισιτηρίου, και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή του. Επεσήμανε ότι το θέμα είναι γνωστό στον αναπληρωτή υπουργό και θα συζητηθεί στη σημερινή σύσκεψη.

Ο τελικός στόχος είναι η παράδοση της επέκτασης του μετρό Καλαμαριάς τον Φεβρουάριο του 2026.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πιθανές διακοπές της βασικής γραμμής, ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι αναμένονται οι μελέτες της εταιρείας που έχει αναλάβει τον συντονισμό των εργολαβιών και ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι μελέτες.

Loading

Play