Έκκληση απηύθυνε ο Μπάιντεν στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία – Ανεβαίνουν οι τόνοι γύρω από το ουκρανικό ζήτημα
Κορυφώνεται η ένταση αναφορικά με το ζήτημα Ρωσίας – Ουκρανίας, με τον πρόεδρο της Αμερικής, να χρησιμοποιεί κάθε φορά και πιο δραματικό τόνο στις αναφορές του.
Αυτή τη φορά ο Μπάιντεν κάλεσε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία προειδοποιώντας ότι “άμεσα τα πράγματα μπορεί να πάρουν πολύ άσχημη” τροπή.
Μάλιστα, τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία για τη διάσωση Αμερικανών πολιτών.
Ωστόσο, η Ρωσία, κατά την μόνιμη εδώ και μήνες τακτική της, αρνείται ότι επιθυμεί να εισβάλλει στην Ουκρανία παρά το γεγονός ότι έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες της στα ρωσοουκρανικά σύνορα. Ισχυρίζεται όμως ότι επιθυμεί να αποτρέψει τυχόν “επέκταση” του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Ο Μπάιντεν κατά την έκκλησή του χρησιμοποίησε μάλιστα τη φράση παγκόσμιος πόλεμος: “Εχουμε να κάνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Οταν οι Αμερικανοί αρχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά με τους Ρώσους, έχουμε παγκόσμιο πόλεμο. Ο κόσμος μας είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ήταν” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
1/2
— 0SiNTEL📡 (@OSiNTEL_) February 11, 2022
🇺🇲 If Americans and Russians start shooting at each other, it will be a world w@r
Joe Biden said he would not send troops to Ukraine under any circumstances, including to evacuate fellow citizens, otherwise a world w@r would begin
Video Credit: NBC pic.twitter.com/JpJBNtbsr2
Δείτε επίσης: Ο Μακρόν ενημέρωσε τον Μπάιντεν για τις συναντήσεις με Πούτιν και Ζελένσκι
- Ο Παναθηναϊκός σε πλεονεκτική θέση για την απόκτηση του Καλάμπρια
- Ιταλία: Τρεις θάνατοι από μολυσμένο μπρόκολο και γουακαμόλε σε λίγες ώρες
- Πολεμώντας με το μυαλό του: Ο Νίκι Λάουντα και η αναγέννησή του από το καταστροφικό ατύχημα στην Πράσινη Κόλαση
- Ζελένσκι: Η Ουκρανία εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στην κοινή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών
- «Ελπίδες για Παναθηναϊκό με Ιωαννίδη στη δεύτερη αναμέτρηση με Σαχτάρ»