Μπάιντεν για Ουκρανικό ζήτημα: Έκανε λόγο για “παγκόσμιο πόλεμο” – Προειδοποίησε για πολύ άσχημη εξέλιξη

Έκκληση απηύθυνε ο Μπάιντεν στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία – Ανεβαίνουν οι τόνοι γύρω από το ουκρανικό ζήτημα

Κορυφώνεται η ένταση αναφορικά με το ζήτημα Ρωσίας – Ουκρανίας, με τον πρόεδρο της Αμερικής, να χρησιμοποιεί κάθε φορά και πιο δραματικό τόνο στις αναφορές του.

propoli

Αυτή τη φορά ο Μπάιντεν κάλεσε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία προειδοποιώντας ότι “άμεσα τα πράγματα μπορεί να πάρουν πολύ άσχημη” τροπή.

Μάλιστα, τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία για τη διάσωση Αμερικανών πολιτών.

Ωστόσο, η Ρωσία, κατά την μόνιμη εδώ και μήνες τακτική της, αρνείται ότι επιθυμεί να εισβάλλει στην Ουκρανία παρά το γεγονός ότι έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες της στα ρωσοουκρανικά σύνορα. Ισχυρίζεται όμως ότι επιθυμεί να αποτρέψει τυχόν “επέκταση” του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν κατά την έκκλησή του χρησιμοποίησε μάλιστα τη φράση παγκόσμιος πόλεμος:Εχουμε να κάνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Οταν οι Αμερικανοί αρχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά με τους Ρώσους, έχουμε παγκόσμιο πόλεμο. Ο κόσμος μας είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ήταν” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δείτε επίσης: Ο Μακρόν ενημέρωσε τον Μπάιντεν για τις συναντήσεις με Πούτιν και Ζελένσκι

Loading