«Τους έδωσα οδηγίες να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία της (αμερικανικής) δύναμης», σημείωσε
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε απόψε ότι μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι «πολύ πιθανόν» να συμβεί «εντός των επόμενων 24-36 ωρών».
Σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε με τους συμβούλους του σε θέματα ασφάλειας, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί διοικητές τον ενημέρωσαν για την πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης μέσα στις επόμενες ώρες. «Τους έδωσα οδηγίες να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία της (αμερικανικής) δύναμης», σημείωσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι η κατάσταση επί του πεδίου στο Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και διαβεβαίωσε ότι το πλήγμα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K) δεν θα είναι το τελευταίο. «Θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε όποιο πρόσωπο εμπλέκεται σε αυτήν την ειδεχθή επίθεση και θα το κάνουμε να πληρώσει», πρόσθεσε.
- Ο Τραμπ επιμένει: Η Ουκρανία πρέπει να θέλει να κάνει συμφωνία με τη Ρωσία
- Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης υπέταξε τους Καταλανούς με 4-2
- Στο επίκεντρο ο Νετανιάχου: Η Γαλλία υπέκυψε στην εισβολή του εξτρεμιστικού Ισλάμ μετά τα επεισόδια
- «Πολύ παραγωγικές» συνομιλίες ΗΠΑ-Ουκρανίας: Γουίτκοφ και Κούσνερ είδαν τον Ζελένσκι
- Ζεστή βραδιά για το 52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή με καλλιτέχνες και στελέχη του κόμματος
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

