Απειλές θανάτου της θρησκευτικής αστυνομίας των Ταλιμπάν δέχθηκαν εργαζόμενες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε μια επαρχία στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, με δυνάμεις των Ταλιμπάν να απειλούν τις γυναίκες πως θα δεχθούν πυρ εάν δεν φορούν την μπούρκα, όπως μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο εργαζομένους σε αυτές τις ΜΚΟ.
Εκπρόσωποι του υπουργείου Πρόληψης της Έκλυσης των Ηθών και Διάδοσης της Αρετής στην επαρχία Μπαντγκίς συναντήθηκαν την Κυριακή με ανθρωπιστικές οργανώσεις, ανέφεραν στο AFP δύο μέλη των τοπικών παραρτημάτων διεθνών ΜΚΟ.
«Μας είπαν (…) εάν οι γυναίκες που ανήκουν στο προσωπικό μας έρχονται στο γραφείο χωρίς να φορούν την μπούρκα, θα τις πυροβολούν», δήλωσε μία από αυτές τις πηγές, που δεν θέλησε να κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας.
Οι Ταλιμπάν ζήτησαν, επίσης, οι γυναίκες να συνοδεύονται από έναν άνδρα, συμπλήρωσε.
Η δεύτερη πηγή από μια ανθρωπιστική οργάνωση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. «Είπαν ότι θα πηγαίνουν σε κάθε γραφείο χωρίς προειδοποίηση, προκειμένου να επιβεβαιώνουν ότι οι κανόνες τηρούνται», εξήγησε.
Μια γραπτή ειδοποίηση, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, εστάλη στις μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιχειρούν στην επαρχία. Δεν περιέχει θανατικές απειλές, όμως ζητά από τις γυναίκες να φορούν την μπούρκα.
Στο μεταξύ, σήμερα, Ταλιμπάν οργάνωσαν μια διαδήλωση, με τη συμμετοχή περίπου 300 ανδρών, στην Καμπούλ, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και κατηγορούσαν τις ακτιβίστριες υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, που οργανώνουν συχνά μικρές συγκεντρώσεις στην αφγανική πρωτεύουσα, ότι είναι «πουλημένοι στη Δύση μισθοφόροι».
Δείτε επίσης: Βρετανία: Παραιτούνται μαζικά οι υγειονομικοί λόγω πανδημίας – «Σκεφτόμουν την αυτοκτονία»
- Φορτηγό πλοίο χωρίς κυβερνήτη πλέει στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Μαλέα λόγω μηχανικής βλάβης
- Υεμένη: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι έχουν πλήξει πάνω από 1.000 στόχους από τα μέσα Μαρτίου
- ΗΠΑ: Απέλαση Κουβανής μητέρας χωρίς την ενός έτους κόρη της – Τι ισχύει;
- Στα Νέα της Τετάρτης: Από οικόπεδα σε χωράφια, πώς χάνουν χιλιάδες περιουσίες
- Αργεντινή: Δημοσιεύθηκε το ψηφιακό αρχείο με τους Ναζί που κατέφυγαν στη χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο