Εργαζόμενες σε ΜΚΟ δέχονται απειλές από τους Ταλιμπάν – Πυρά σε όσες δεν φοράνε μπούρκα

Απειλές θανάτου της θρησκευτικής αστυνομίας των Ταλιμπάν δέχθηκαν εργαζόμενες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε μια επαρχία στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, με δυνάμεις των Ταλιμπάν να απειλούν τις γυναίκες πως θα δεχθούν πυρ εάν δεν φορούν την μπούρκα, όπως μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο εργαζομένους σε αυτές τις ΜΚΟ.

propoli

Εκπρόσωποι του υπουργείου Πρόληψης της Έκλυσης των Ηθών και Διάδοσης της Αρετής στην επαρχία Μπαντγκίς συναντήθηκαν την Κυριακή με ανθρωπιστικές οργανώσεις, ανέφεραν στο AFP δύο μέλη των τοπικών παραρτημάτων διεθνών ΜΚΟ.

«Μας είπαν (…) εάν οι γυναίκες που ανήκουν στο προσωπικό μας έρχονται στο γραφείο χωρίς να φορούν την μπούρκα, θα τις πυροβολούν», δήλωσε μία από αυτές τις πηγές, που δεν θέλησε να κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας.

Οι Ταλιμπάν ζήτησαν, επίσης, οι γυναίκες να συνοδεύονται από έναν άνδρα, συμπλήρωσε.

Η δεύτερη πηγή από μια ανθρωπιστική οργάνωση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. «Είπαν ότι θα πηγαίνουν σε κάθε γραφείο χωρίς προειδοποίηση, προκειμένου να επιβεβαιώνουν ότι οι κανόνες τηρούνται», εξήγησε.

Μια γραπτή ειδοποίηση, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, εστάλη στις μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιχειρούν στην επαρχία. Δεν περιέχει θανατικές απειλές, όμως ζητά από τις γυναίκες να φορούν την μπούρκα.

Στο μεταξύ, σήμερα, Ταλιμπάν οργάνωσαν μια διαδήλωση, με τη συμμετοχή περίπου 300 ανδρών, στην Καμπούλ, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και κατηγορούσαν τις ακτιβίστριες υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, που οργανώνουν συχνά μικρές συγκεντρώσεις στην αφγανική πρωτεύουσα, ότι είναι «πουλημένοι στη Δύση μισθοφόροι».

Δείτε επίσης: Βρετανία: Παραιτούνται μαζικά οι υγειονομικοί λόγω πανδημίας – «Σκεφτόμουν την αυτοκτονία»

Loading