Το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της επιβολής εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πετρέλαιο το οποίο εξάγει η Ρωσία, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ
Η Γερμανία, δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, είναι πλέον «έτοιμη» να αντεπεξέλθει χωρίς να αγοράζει αργό από τη Ρωσία για αρκετά χρόνια.
Νέες συμφωνίες για την προμήθεια αργού μείωσαν κατά πολύ την εξάρτηση του Βερολίνου από τη Μόσχα όσον αφορά τον εφοδιασμό με αργό, εξήγησε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το μερίδιο του πετρελαίου της Ρωσίας που καταναλώνεται στη Γερμανία έπεσε από το 35% στο 12% μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες.
Μετά το γερμανικό «ναι» στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, η πίεση αυξάνεται για τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, που επικρίνονται πως καθυστερούν να μειώσουν την εξάρτησή τους και να συναινέσουν.
Σε έκτακτη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ (σ.σ. προγραμματίζεται να αρχίσει στις 15:00 τοπική ώρα, δηλ. στις 16:00 ώρα Ελλάδας), αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων η επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
- Σοκ στη Νάξο: 67χρονος σκοτώθηκε μετά την ανατροπή ηλεκτρικού ποδηλάτου
- Παυλίδης και γκολ: το εντυπωσιακό ξεκίνημα της σεζόν με την Μπενφίκα
- Στην τελική ευθεία ο προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης και η σύνδεση του 6ου προβλήτα
- Σοκ στη Μάνδρα: Δικογραφία για τον 31χρονο με το μαχαίρι στο ΑΤ και ελεύθερος ο αστυνομικός
- 90ή ΔΕΘ: Η ψηφιακή εξυπηρέτηση του πολίτη στο επίκεντρο με Χατζηδάκη, Λιβάνιο και Παπαστεργίου
![]()
