Το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της επιβολής εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πετρέλαιο το οποίο εξάγει η Ρωσία, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ
Η Γερμανία, δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, είναι πλέον «έτοιμη» να αντεπεξέλθει χωρίς να αγοράζει αργό από τη Ρωσία για αρκετά χρόνια.
Νέες συμφωνίες για την προμήθεια αργού μείωσαν κατά πολύ την εξάρτηση του Βερολίνου από τη Μόσχα όσον αφορά τον εφοδιασμό με αργό, εξήγησε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το μερίδιο του πετρελαίου της Ρωσίας που καταναλώνεται στη Γερμανία έπεσε από το 35% στο 12% μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες.
Μετά το γερμανικό «ναι» στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, η πίεση αυξάνεται για τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, που επικρίνονται πως καθυστερούν να μειώσουν την εξάρτησή τους και να συναινέσουν.
Σε έκτακτη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ (σ.σ. προγραμματίζεται να αρχίσει στις 15:00 τοπική ώρα, δηλ. στις 16:00 ώρα Ελλάδας), αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων η επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
- Στα διαμερίσματα των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωνικής κατοικίας βρέθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Θεσσαλονίκη
- Τραμπ: Το Μουντιάλ έφερε 18 δισ. δολάρια και 160.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ
- ΔΕΘ: 365 εκατ. ευρώ για την αγροδιατροφή μέσω του νέου Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
- Έντονη επίθεση Παπαδοπούλου στην κυβέρνηση για τα μαθηματικά του Ζήκου και το περιουσιολόγιο
- Στη ΔΕΘ με κιμονό και ποντιακά βήματα ο Ιάπωνας καθηγητής FUKYDA Kosuke
![]()
