Για διάρκεια στον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε ο Εμμανουέλ Μακρόν τονίζοντας ότι πρέπει να προετοιμαστεί ο κόσμος για τις οικονομικές συνέπειες.
“Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη (…) Αν μου ζητάτε να μοιραστώ μαζί σας μια πεποίθηση αυτό το πρωί, είναι πως αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει” και “δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο”, δήλωσε σε αξιωματούχους στον τομέα της γεωργίας εγκαινιάζοντας τη Διεθνή Αγροτική Έκθεση (Salon international de l’agriculture) στο Παρίσι.
Οι εμπορικοί περιορισμοί που απορρέουν από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία θα επηρεάσουν εξαγωγές γαλλικών προϊόντων όπως του κρασιού και των σιτηρών, είπε ο Μακρόν, ενώ μια περαιτέρω αύξηση των τιμών της ενέργειας θα πλήξει την κτηνοτροφία.
“Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο ανθεκτικότητας”, είπε ο Μακρόν και πρόσθεσε πως θα ληφθούν μέτρα για την προστασία των αγροτών από τις πιέσεις του κόστους και αποζημιώσεις για τα εισοδήματα που θα χαθούν.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που πύραυλος πέφτει πάνω σε πολυκατοικία στο Κίεβο
- Μια βραδιά αφιερωμένη στα ΑμεΑ στο Naxos Dance Festival 2026
- Νέος προπονητής της Εθνικής Νέων ο Τόλης Παπαβασιλείου
- Μαθητές του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης φέρνουν την οικολογική προσέγγιση του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο
- Σημαντικές συμφωνίες και συνεργασίες στα Posidonia 2026
- Λήμνος: Νέα στρατηγική για τουριστική αναβάθμιση και σύνδεση με Τσανάκαλε
![]()

