Οι μαχητές του τάγματος Αζοφ με αναρτήσεις φωτογραφιών στο Telegram δείχνουν τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι τραυματίες υπερασπιστές της Μαριούπολης, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform
«Όλος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να δει τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι τραυματίες, τους ακρωτηριασμένους υπερασπιστές της Μαριούπολης και να δράσει. Σε συνθήκες έλλειψης κάθε υγιεινής, με ανοιχτές πληγές, με γάζες που δεν είναι πια αποστειρωμένες, χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και χωρίς τροφή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΕπισημαίνεται ότι οι στρατιωτικοί που φαίνονται στις φωτογραφίες και ακόμη εκατοντάδες που έχουν μείνει στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, έχουν βαριά τραύματα.
«Ζητούμε την άμεση απομάκρυνση των τραυματιών στρατιωτών και τη μεταφορά τους σε εδάφη ελεγχόμενα από την Ουκρανία, όπου μπορούν να τους βοηθήσουν και να τους φροντίσουν κατάλληλα» , έγραψαν οι υπερασπιστές της Μαριούπολης.
Παράλληλα απευθύνουν έκκληση στον ΟΗΕ και τον Ερυθρό Σταυρό να επιβεβαιώσουν τις αρχές τους, με το να σώσουν τους τραυματίες που δεν είναι πλέον μαχητές.
Πηγή : Ukrinform, https://t.me/polkazov/4472
Δείτε επίσης: Ουκρανία: 44 πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που είχε καταστραφεί τον Μάρτιο
- Σοκ στο Κίεβο: τουλάχιστον 4 νεκροί από ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους
- Τραμπ απειλεί με «δυνατό» βομβαρδισμό του Ιράν μετά τις νέες αμερικανοϊρανικές επιθέσεις
- Σοκ στο Ιράν: Δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
- Συναγερμός στο στενό του Ορμούζ μετά από πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο
- Σοκ στην Times Square: Νεκρό ένα θύμα της επίθεσης με μαχαίρι στη Νέα Υόρκη, νεκρή και η δράστρια
![]()
