Η Ολένα Ζελένσκα, κάλεσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιώννα βοηθήσει στη διοργάνωση “πραγματικών ανθρωπιστικών διαδρόμων”
“Γνωρίζοντας την εμπειρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών στη διευθέτηση ανθρωπιστικών κρίσεων, σας ζητάμε να βοηθήσετε, κυρίως μέσω συνδεδεμένων υπηρεσιών, την Ουκρανία και τους Ουκρανούς που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο”, γράφει η Ζελένσκα σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική προεδρία.
“Σας ζητώ πρώτα από όλα να γίνετε μεσολαβητές στη διοργάνωση πραγματικών ανθρωπιστικών διαδρόμων”, πρόσθεσε.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών συγκεντρώνει 352 εκκλησίες και άλλες εκκλησιαστικές κοινότητες από σχεδόν 100 χώρες και εδάφη που περιλαμβάνουν τις περισσότερες ορθόδοξες εκκλησίες, μεγάλο αριθμό αγγλικανικών, βαπτιστικών, λουθηρανικών, μεθοδιστικών και μεταρρυθμιστικών Εκκλησιών, καθώς και πολλές ενωμένες και ανεξάρτητες εκκλησίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.
Δείτε επίσης: Χάρκοβο: H συγκλονιστική στιγμή που διασώστες απεγκλωβίζουν ένα μικρό αγόρι (βίντεο)
- Η εθνική υδατοσφαίρισης ξεκινά με Μαυροβούνιο στο World Cup του Σίδνεϊ
- Νέες ρυθμίσεις για αναπηρία και στέγαση από τον νόμο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής
- Σοβαρές αδυναμίες στον νέο οργανισμό του ΑΠΘ καταγγέλλουν μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
- Σημαντική συνεργασία Ελλάδας και Πορτογαλίας σε άμυνα και οικονομία
- Ανατρεπτική άνοδος στις τιμές του πετρελαίου – Το Brent ξεπέρασε τα 95 δολάρια
![]()
