Η Ολένα Ζελένσκα, κάλεσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιώννα βοηθήσει στη διοργάνωση “πραγματικών ανθρωπιστικών διαδρόμων”
“Γνωρίζοντας την εμπειρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών στη διευθέτηση ανθρωπιστικών κρίσεων, σας ζητάμε να βοηθήσετε, κυρίως μέσω συνδεδεμένων υπηρεσιών, την Ουκρανία και τους Ουκρανούς που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο”, γράφει η Ζελένσκα σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική προεδρία.
“Σας ζητώ πρώτα από όλα να γίνετε μεσολαβητές στη διοργάνωση πραγματικών ανθρωπιστικών διαδρόμων”, πρόσθεσε.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών συγκεντρώνει 352 εκκλησίες και άλλες εκκλησιαστικές κοινότητες από σχεδόν 100 χώρες και εδάφη που περιλαμβάνουν τις περισσότερες ορθόδοξες εκκλησίες, μεγάλο αριθμό αγγλικανικών, βαπτιστικών, λουθηρανικών, μεθοδιστικών και μεταρρυθμιστικών Εκκλησιών, καθώς και πολλές ενωμένες και ανεξάρτητες εκκλησίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.
Δείτε επίσης: Χάρκοβο: H συγκλονιστική στιγμή που διασώστες απεγκλωβίζουν ένα μικρό αγόρι (βίντεο)
- Σκληρή απάντηση του ΚΚΕ για τη ΔΕΘ: Ο ορίζοντας 2030 του Μητσοτάκη φέρνει μόνο ανασφάλεια
- ΚΚΕ για ΔΕΘ: Ο «Ορίζοντας για την Ελλάδα του 2030» του κ. Μητσοτάκη αφήνει για τον λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα
- Γιορτή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τι τιμά η Εκκλησία
- Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: τι φέρνει η Κυριακή 06.09.2026
- Οξύτατη επίθεση της ΕΛΑΣ στον Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ
![]()
