Δεκατρείς άμαχοι και εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, η οποία ελέγχεται πλέον εν μέρει από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι αρχές της επαρχίας αυτής.
«Δεκατρείς πολίτες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν, καθώς και εννέα Ουκρανοί στρατιώτες, στην επίθεση εναντίον της Χερσώνας», ανέφεραν οι τοπικές αρχές στο Facebook.
Σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή, η πόλη Χενιτσέσκ, ένα λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, ελέγχεται από τους Ρώσους.
Όλες οι διοικητικές υπηρεσίες πέρασαν υπό τον έλεγχο των εισβολέων. Σταθμεύουν στην πόλη Χενιτσέσκ, υπάρχουν φυλάκια ελέγχου και Ρώσοι στρατιώτες στην περιφέρεια της πόλης», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Καχόφκα και την πόλη Ολέτσκι. «Οι ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις καταστράφηκαν από την αεροπορία του εχθρού», ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Υπό ρωσικό έλεγχο βρίσκεται επίσης ο διάπλους του ποταμού Δνείπερου.
Δείτε επίσης: Αποχωρούν από την Ουκρανία τα μέλη του ΟΑΣΕ
- Ελεύθεροι οι 4 ανήλικοι για την απόπειρα ληστείας στη Νεάπολη
- Φωτιά στην Τζια: Επιχειρούν δύο αεροσκάφη στη δασική έκταση
- Στο Δημόκριτο ο Κυρ. Μητσοτάκης: Η σημαντικότερη επένδυση είναι στην παραγωγή της γνώσης
- ΑΠΘ: η νέα πύλη εισόδου εγκαινιάστηκε με «φιλοσοφία εξωστρέφειας»
- Τέμπη: «Είναι αδιανόητο ότι επί χρόνια δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα ασφαλείας», λέει ο Νικ. Χατζηβασιλείου στη δίκη
![]()

