Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε σήμερα σε Ρώσους επιχειρηματίες, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα τους εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους στις δραστηριότητες τους
Τους κάλεσε να συνεργασθούν με την κυβέρνηση για να στηρίξουν την οικονομία, ενώ αναφερόμενος στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είπε ότι ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, επειδή οι δυτικοί εταίροι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Ρωσία να ενεργήσει διαφορετικά.
«Αυτό που συμβαίνει είναι ένα αναγκαστικό μέτρο» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, λέγοντας ότι «απλώς δεν μας άφησαν καμία ευκαιρία να ενεργήσουμε διαφορετικά». Είπε επίσης ότι δημιούργησαν για την Ρωσία τέτοιους κινδύνους στον τομέα ασφαλείας, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει με άλλα μέσα.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι εξεπλάγην από το ότι, στις συνομιλίες με την Ρωσία για τα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι δυτικοί εταίροι δεν μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους ούτε κατά ένα εκατοστό.
Παράλληλα διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι η Ρωσία παραμένει τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας, και δεν προτίθεται να καταφέρει πλήγμα στο σύστημα του όποιου νοιώθει ότι είναι τμήματα. «Δεν προτιθέμεθα να πλήξουμε το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας στο οποίο βρισκόμαστε οι ίδιοι» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι εταίροι της Ρωσίας στην Δύση «πρέπει να αντιληφθούν και να μην θέτουν στόχο να μας βγάλουν από αυτό το σύστημα».
Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα ότι θα τους εξασφαλίσει πλήρη ελευθερία, ενώ τους κάλεσε να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να στηρίξουν την οικονομία.
«Θα ήθελα να σας ζητήσω να δείτε με κατανόηση ότι συμβαίνει και να συνεργασθείτε με πνεύμα αλληλεγγύης με την κυβέρνηση στην αναζήτηση εκείνων των εργαλείων, που θα στηρίξουν την παραγωγή, την οικονομία, τις θέσεις εργασίας, αλλά ξεκινώντας από τις πραγματικότητες που διαμορφώνονται».
Δείτε επίσης: Ο Πούτιν ξεφτίλισε τον αρχηγό των υπηρεσιών κατασκοπείας και αυτός έχασε τα λόγια του
- Σοκ με τον Μπρους Κάμπελ: Ο καρκίνος, το προσδόκιμο ζωής και η νέα του ταινία
- Δημοπρασία Aardman: κούκλες από Γουάλας και Γκρόμιτ, Σον το Πρόβατο και Μορφ βγαίνουν στο σφυρί
- Χατζηδάκης: Με δικαιοσύνη και ευθύνη δώσαμε όσα περισσότερα γινόταν – Τι είπε για ΔΕΘ, συντάξεις και αντιπολίτευση
- Θεσσαλονίκη και city break στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή με την ΕΞΘ
- Σοκ στην Τανάγρα: Έρευνες για την πτώση του Phantom στο Athens Flying Week 2026
![]()
