Ξεκίνησε σήμερα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με σκοπό, σύμφωνα με την Μόσχα, να αποστρατικοποιήσει τις περιοχές των αυτονομιστών.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι επι ποδός και μάλιστα όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα ο Πούτιν έχει ένα… σημαντικό στρατό στο χέρι.
Συγκεκριμένα η ρωσική στρατιωτική δύναμη υπερτερεί της αντίστοιχης της Ουκρανίας, ε τον πρόεδρο Ζελένσκι να καλεί τους πολίτες να πάρουν από ένα όπλο.
Οι χερσαίες ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 280.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 34.000 είναι οι αυτονομιστές σε Ντονετσκ και Λουχάνσκ.
Η Ρωσία εκτιμάται επίσης πως κατέχει 2.840 τανκς, 4.684 άρματα πυροβολικού, 150 βαλλιστικούς πυραύλους, 1.160 αεροσκάφοι, 194 ελικόπτερα και 47 πολεμικά πλοία.
Να τονίσουμε ότι δεν υπολογίζονται οι δυνάμεις της Λευκορωσίας η οποία είναι σύμμαχος της Ρωσίας στις εν λόγω απαταίσεις της Μόσχας.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Δείτε τον χάρτη της εισβολής της Ρωσίας
- Μεταγραφή-έκπληξη για την Μπαρτσελόνα: Ο 18χρονος Τζέσι Μπισίβου εντάσσεται στην ομάδα
- Αλλαγές στις συντάξεις χηρείας: Νίκη Κεραμέως αποκαθιστά κοινωνική αδικία στη Βουλή
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στο στόχαστρο παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν
- Απάτη στη Σταυρούπολη: 79χρονη θύμα επιτήδειων που προσποιήθηκαν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
- Φωτιά στην Αργολίδα: Μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Αδάμι Επιδαύρου – Στη μάχη και εναέρια μέσα
![]()
