Ξεκίνησε σήμερα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με σκοπό, σύμφωνα με την Μόσχα, να αποστρατικοποιήσει τις περιοχές των αυτονομιστών.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι επι ποδός και μάλιστα όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα ο Πούτιν έχει ένα… σημαντικό στρατό στο χέρι.
Συγκεκριμένα η ρωσική στρατιωτική δύναμη υπερτερεί της αντίστοιχης της Ουκρανίας, ε τον πρόεδρο Ζελένσκι να καλεί τους πολίτες να πάρουν από ένα όπλο.
Οι χερσαίες ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 280.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 34.000 είναι οι αυτονομιστές σε Ντονετσκ και Λουχάνσκ.
Η Ρωσία εκτιμάται επίσης πως κατέχει 2.840 τανκς, 4.684 άρματα πυροβολικού, 150 βαλλιστικούς πυραύλους, 1.160 αεροσκάφοι, 194 ελικόπτερα και 47 πολεμικά πλοία.
Να τονίσουμε ότι δεν υπολογίζονται οι δυνάμεις της Λευκορωσίας η οποία είναι σύμμαχος της Ρωσίας στις εν λόγω απαταίσεις της Μόσχας.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Δείτε τον χάρτη της εισβολής της Ρωσίας
- ΚΚΕ: Η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν αποτελεί βήμα κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου παγκοσμίως
- Κιρ Στάρμερ: Κάλεσμα στο Ιράν για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις
- Ο Τραμπ βομβάρδισε το Ιράν: Θα μπορούσε ένα ποστ στα social media να ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;
- Οι σέρβικες αναφορές για τον Λεσόρ και τον πρόσφατο τραυματισμό του
- Κ. Μητσοτάκης: «Η αυτοσυγκράτηση και η επανεκκίνηση των συζητήσεων είναι κρίσιμες»