Η Βρετανία θα υποστηρίξει την Πολωνία, αν η τελευταία αποφασίσει να παράσχει μαχητικά αεριωθούμενα στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας
«Θα υποστήριζα τους Πολωνούς και οποιαδήποτε επιλογή κάνουν», δήλωσε ο Γουάλας στο Sky News προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να προσφέρει αεροσκάφη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Ουκρανοί.
«Θα προστατεύσουμε την Πολωνία, θα τους βοηθήσουμε με οτιδήποτε χρειάζονται», δήλωσε ο βρετανός υπουργός.
«Η Πολωνία θα καταλάβει ότι οι επιλογές που κάνουν όχι μόνο θα βοηθήσουν άμεσα την Ουκρανία, κάτι που είναι καλό, αλλά μπορεί επίσης να τους φέρουν στην απ’ ευθείας γραμμή πυρός χωρών όπως η Ρωσία ή η Λευκορωσία».
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας, ο Γουάλας υποστήριξε πως, ό,τι και να συμβεί στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ξοφλημένος.
«Οτιδήποτε και να συμβεί… ο πρόεδρος Πούτιν είναι μια ξοφλημένη δύναμη στον κόσμο και είναι τελειωμένος, ο στρατός του είναι τελειωμένος και χρειάζεται να το αναγνωρίσει», δήλωσε ο Γουάλας στο Times Radio. «Η διεθνής κοινότητα έχει ενωθεί εναντίον του … βρίσκεται σε μια θέση από την οποία θα προκαλέσει τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες στο λαό του».
- Δασμοί Τραμπ: Η ΕΕ αναζητά διέξοδο για να αποφύγει νέα εμπορική σύγκρουση με τις ΗΠΑ
- Δυναμική αύξηση των πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα: Σημαντικός ρόλος των υποδομών
- Συγχαρητήρια του Ροντινέι στην ομάδα μπάσκετ και ιδιαίτερη αναφορά στους φίλους του
- Η σύσταση νέας προανακριτικής για τα Τέμπη και η στάση της αντιπολίτευσης
- Ισραήλ: Αναχαίτιση πυραύλου από την Υεμένη