Η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας στο πλαίσιο της 2ης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης
Πολύ ευρύτερους πολεμικούς στόχους σε σχέση με αυτούς που έχει παραδεχτεί καθώς επιχειρεί νέα στρατηγική έπειτα από την αποτυχημένη επιχείρησή της να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.
Ο Ρουστάμ Μινεκάγεφ, δήλωσε σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει ολόκληρη της ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, να τη συνδέσει με την χερσόνησο της Κριμαίας (την οποία προσάρτησε το 2014) και να καταλάβει και ολόκληρη την νότια πλευρά της Ουκρανίας μέχρι την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας.
Αυτό θα σήμαινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προωθούνταν εκατοντάδες μίλια πέραν των σημερινών γραμμών και πέρα από τις μεγάλες ουκρανικές πόλεις, το Μικολάιβ και την Οδησσό.
Η Ουκρανία σχολίασε ότι τα σχόλια του ρώσου στρατηγού αποκάλυψαν ότι οι προηγούμενοι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι δεν έχει εδαφικές φιλοδοξίες ήταν ψευδείς.
“Σταμάτησαν να το κρύβουν“, ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.
Η Ρωσία “παραδέχτηκε ότι ο στόχος της ‘δεύτερης φάσης’ του πολέμου δεν είναι η νίκη επί των υποτιθέμενων Ναζί, αλλά απλώς η κατάληψη της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας. Όπως έχουν τα πράγματα είναι ιμπεριαλισμός“.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί οι Ουκρανοί όταν καταστρέφουν ρωσικά τανκς γράφουν πάνω τους «Wolverines»;
- Συμφωνία Γαλλίας-Σαουδικής Αραβίας για παράταση στις πρόσθετες παραδόσεις ντίζελ «για όσο χρειαστεί»
- «Σεισμός» στο ελληνικό μπάσκετ: πώς αντέδρασε η Ευρώπη στις συλλήψεις Λιόλιου και διαιτητών
- Συγκλονίζει ο Νετανιάχου: Η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος είναι «η μοναδική επιλογή»
- Σοκ για τη βομβιστική επίθεση στον Κολωνό: Η δήλωση Σκανδάμη για τους τραυματίες
- Έτοιμος για την Καϊράτ ο Παναθηναϊκός μετά την προπόνηση στο «Almaty Ortalyk Stadion»
![]()

