Ο Αντιπρόεδρος της Samsung, Jay Y. Lee, ο οποίος είχε καταδικαστεί για δωροδοκία και υπεξαίρεση, αποφυλακίστηκε σήμερα ελπίζοντας να επιστρέψει σύντομα στην εργασία του
Η υποστήριξη για την αποφυλάκισή του ήταν έντονη από επιχειρηματίες και πολιτικούς, οι οποίοι θεωρούσαν πως μία ακέφαλη Samsung υποχωρούσε μπροστά στο διεθνή ανταγωνισμό.
Άλλοι όμως καταδίκασαν την απόφαση αποφυλάκισης ως ένα σημάδι επιείκειας στην επιχειρηματική ελίτ της χώρας.
Ο 53χρονος Lee, εμφανίστηκε έξω από το Κέντρο Κράτησης της Σεούλ φορώντας ένα σκούρο γκρι κουστούμι, ενώ ήταν εμφανώς πιο αδύνατος από όταν φυλακίστηκε, τον Ιανουάριο.
Ο Lee έπειτα πήγε απευθείας στα κεντρικά γραφεία της Samsung. Το γραφείο του Προέδρου της χώρας, Moon Jae–in, ανακοίνωσε πως η απόφαση για την αποφυλάκιση του Lee έγινε για το εθνικό συμφέρον και παρακάλεσε για την κατανόηση του κοινού.
Δείτε επίσης: Ο επικεφαλής της Samsung Jay Y. Lee αποφυλακίζεται
- Νεκρός 50χρονος ψαράς ανοιχτά της Κύθνου, βρέθηκε πάνω σε σκάφος
- ΗΠΑ: Νέο ίδρυμα θα αναλάβει τη διαχείριση βοήθειας στη Γάζα
- Επτά φράσεις που μαρτυρούν έλλειψη εμπιστοσύνης σε μια σχέση
- Σημαντική εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης του ΒΟΑΚ στην Κρήτη
- Νέες ρυθμίσεις για τις δηλώσεις ΦΠΑ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε