Καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε καφενείο που βρίσκεται έξω από μία στρατιωτική βάση
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, όταν ένας καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε καφενείο που βρίσκεται έξω από μία στρατιωτική βάση, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA και κάτοικοι της περιοχής.
Οι θαμώνες, μεταξύ αυτών στρατιώτες και πολίτες, έπιναν τσάι όταν ο καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε, σύμφωνα με κατοίκους. Ένας εξ αυτών, ο Άχμεντ Ισμαήλ, δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε την έκρηξη, αλλά όταν έτρεξε στο σημείο για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί, τον εμπόδισαν στρατιώτες.
Η στρατιωτική βάση στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται κοντά σε στρατόπεδο με Τούρκους στρατιωτικούς που βοηθούν στην εκπαίδευση των Σομαλών στρατιωτών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ εξαπολύει συχνά επιθέσεις (μεταξύ αυτών και βομβιστικές) τόσο στο Μογκαντίσου όσο και σε άλλες περιοχές της Σομαλίας.
Η εξτρεμιστική οργάνωση επιθυμεί να ανατρέψει την κυβέρνηση στη Σομαλία και να καταλάβει την εξουσία, εφαρμόζοντας τον αυστηρό ισλαμικό νόμο της Σαρία.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Ρωσία – ΗΠΑ: Οι ΥΠΕΞ Λαβρόφ και Μπλίνκεν θα συνομιλήσουν στη Γενεύη την Παρασκευή
- Ανακαλύψτε τη γεύση της μεξικάνικης σαλάτας με φρέσκα υλικά
- Κρίσιμη καμπή για το ψηφιακό ευρώ: Η στρατηγική της Ευρώπης απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
- Εξετάσεις και τεχνολογία AI: Έξυπνα γυαλιά και αόρατα ακουστικά προκαλούν ανησυχίες στα σχολεία
- Η επαναφορά του Nord Stream: Πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία
- Η παραγωγικότητα στην Ελλάδα: Δουλεύουμε περισσότερο αλλά παραμένουμε πίσω στην ΕΕ
![]()

