Σε ανακοίνωση του υψηλότερου αριθμού θανάτων από τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Βρετανία την ώρα που εξετάζει την πιθανότητα να χαλαρώσει τα μέτρα.
Η Βρετανία ανακοίνωσε 438 νέους θανάτους, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τις 24 Φεβρουαρίου 2021.
Τα κρούσματα ήταν 94.432, αυξημένα σημαντικά σε σχέση με την Δευτέρα, όταν καταγράφηκαν 84.429 μολύνσεις.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ εμφανίστηκε αισιόδοξος, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί θα χαλαρώσουν από την επόμενη εβδομάδα καθώς φαίνεται ότι πέρασε η κορύφωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.
Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να άρει σταδιακά τους εναπομείναντες περιορισμούς στην Αγγλία, όπως την οδηγία για τηλεργασία και τη χρήση των εμβολιαστικών πιστοποιητικών, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Συνολικά στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 152.513 θάνατοι από την Covid-19, ο έβδομος υψηλότερος απολογισμός στον κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους σημειώθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας.
Δείτε επίσης: Ρωσία – ΗΠΑ: Οι ΥΠΕΞ Λαβρόφ και Μπλίνκεν θα συνομιλήσουν στη Γενεύη την Παρασκευή
- Το Ιράν διαβεβαιώνει ότι δεν θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων
- Στα Νέα Σαββατοκύριακο: Το μυστήριο των διεθνών σχέσεων και οι κρίσιμες αποφάσεις
- Σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ στην Εύβοια, αισθητή και στην Αττική
- Απουσία συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κοπεγχάγη και η προειδοποίηση για την άρση του casus belli
- Ντόντα Χολ: «Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται άλλο σέντερ» (vid)