Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των επισκεπτών του θεματικού πάρκου οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε τρενάκι ύψους 30 μέτρων.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν όλους λίγο μετά τις 23.30 ώρα Βελγίου.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για επτά ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για εννέα επισκέπτες αναφέρει η εφημερίδα «Het Nieuwsblad».
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα του Σαββάτου. Το πάρκο έκλεισε και ξεκίνησαν οι προσπάθειες διάσωσης.
Όμως, οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο των διασωστών. Λίγο πριν από τις 22.00 απεγκλωβίστηκαν οι δύο πρώτοι, ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά τις 23.30 το βράδυ. Τρεις από τους επισκέπτες είναι Γερμανοί 16, 21 και 23 ετών, ένας Ολλανδός και πέντε Φλαμανδοί.
Στο σημείο βρίσκονταν οκτώ ασθενοφόρα για να τους φροντίσουν και να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία για τις απαραίτητες εξετάσεις με ορισμένους να παρουσιάζουν υποθερμία.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Οι αντιμαχόμενες πλευρές αλληλοκατηγορούνται για νέες παραβιάσεις
- Καύσωνας στην Ελλάδα: Πάνω από 40°C σε 28 σταθμούς, 138 σταθμοί ξεπέρασαν τους 37°C
- Τελετή παράδοσης του Ε65: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρών την Πέμπτη
- Ανατροπές στην μεταγραφή Τζολάκη: Χαλ, συμβόλαιο και οι όροι που εκκρεμούν
- Καύσωνας: Υψηλές θερμοκρασίες άνω των 43 βαθμών στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας – 28 περιοχές ξεπέρασαν τους 40°C
- Εντυπωσιακή έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών της ElvalHalcor
![]()
