Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των επισκεπτών του θεματικού πάρκου οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε τρενάκι ύψους 30 μέτρων.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν όλους λίγο μετά τις 23.30 ώρα Βελγίου.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για επτά ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για εννέα επισκέπτες αναφέρει η εφημερίδα «Het Nieuwsblad».
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα του Σαββάτου. Το πάρκο έκλεισε και ξεκίνησαν οι προσπάθειες διάσωσης.
Όμως, οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο των διασωστών. Λίγο πριν από τις 22.00 απεγκλωβίστηκαν οι δύο πρώτοι, ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά τις 23.30 το βράδυ. Τρεις από τους επισκέπτες είναι Γερμανοί 16, 21 και 23 ετών, ένας Ολλανδός και πέντε Φλαμανδοί.
Στο σημείο βρίσκονταν οκτώ ασθενοφόρα για να τους φροντίσουν και να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία για τις απαραίτητες εξετάσεις με ορισμένους να παρουσιάζουν υποθερμία.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Οι αντιμαχόμενες πλευρές αλληλοκατηγορούνται για νέες παραβιάσεις
- Κ. Τσιάρας: Επιτακτική ανάγκη για ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική κατά της κλιματικής κρίσης
- Επιβεβαίωσε δύο σημαντικές μεταγραφές ο Πάρκερ: Ο Μαλεντόν στη Ρεάλ, ο Σακό στη Βαλένθια
- Founders Arena: Η πλατφόρμα που συνδέει καινοτομία και επενδύσεις
- Ρόδος: 37χρονη τουρίστρια κατήγγειλε εργαζομένη σπα για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια μασάζ
- Οι επιπτώσεις των πυρκαγιών στην ποιότητα των υδάτων διαρκούν έως και οκτώ χρόνια