468 θανάτους ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας το Σάββατο ενώ επίσης επιβεβαιώθηκαν 13.466 νέα κρούσματα κορονοϊού.
Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο μεγαλύτερο απολογισμό σε θανάτους από κορονοϊό στον κόσμο με την μαύρη πρωτιά να ανήκει στις ΗΠΑ με 700.000+ θανάτους.
Στα καταγεγραμμένα κρούσματα η Βραζιλία είναι στην τρίτη θέση παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα δεδομένα.
Η Βραζιλία οδεύει με γοργά βήματα προς το τραγικό ορόσημο των 600.000 θανάτων. Ωστόσο, καθώς ο εμβολιασμός κατά της COVID–19 προχωρά –πλέον έχει ανοσοποιηθεί πλήρως το 40% του πληθυσμού–, ο κυλιόμενος μέσος όρος θανάτων που καταγράφονται ημερησίως σε επτά ημέρες έχει υποχωρήσει σε επίπεδο περί το ένα τρίτο .
Δείτε επίσης: Οξύνονται οι σχέσεις Παρισιού – Αλγερίου – Ανακαλεί τον πρέσβη της η Αλγερία
- Στημένοι αγώνες στο μπάσκετ: Περίπου 50 αγώνες σε όλες τις κατηγορίες στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών
- Σκληρή παρέμβαση Μεΐμαράκη για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Ζητά ολοκληρωμένη στρατηγική της ΕΕ στη Μεσόγειο
- «Απαραίτητος όρος ασφάλειας» ο μετασχηματισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, λέει ο Ν. Δένδιας στο Cyber Greece 2026
- Σοκ στον Κβαρατσκέλια: «Γιατί σε εμένα; Νόμιζα ότι ήμουν έτοιμος για όλα, αλλά όχι για αυτό»
- Τεράστια η απουσία του Ουναΐ: ο Νίστρουπ για την Καϊράτ και το ματς του Παναθηναϊκού
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

