Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.
«Μόλις συνομίλησα με τον Αμερικανό πρόεδρο (…) Πρέπει να σταματήσουμε τον επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατό», έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι μετά από αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία, την έκτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
«Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.
Just had a conversation with @POTUS. The American leadership on anti-Russian sanctions and defense assistance to Ukraine was discussed. We must stop the aggressor as soon as possible. Thank you for your support!
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 1, 2022
Κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν κυρίως για τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας και τη βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες στην Ουκρανία σε θέματα άμυνας, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών είχε διάρκεια περίπου 30 λεπτών.
Δείτε επίσης: Πτώχευσε η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2
- Ενθουσιασμένος ο Τραμπ για τη συνάντηση Ρωσίας και Ουκρανίας
- Εντυπωσιακή νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης με οκτώ γκολ του Ντάουμπε
- Η Ολίβια Ροντρίγκο καταδικάζει τη χρήση του τραγουδιού της από τον Λευκό Οίκο
- Σοκ στη Σύρο: Τραγουδιστής προφυλακίστηκε για αποπλάνηση ανηλίκου
- Η Βαλτική Θάλασσα γίνεται πεδίο στρατιωτικής επίδειξης: 6.000 στρατιώτες συμμετέχουν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ
![]()

