Χαράλαμπος Ποιμενίδης: Υποψήφιος με την Μαρία Μανούκα στην παράταξη «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου»

Ο κ. Χαράλαμπος Ποιμενίδης είναι η νέα σημαντική προσθήκη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου».

«Ονομάζομαι Ποιμενίδης Χαράλαμπος, είμαι 45 χρονών και είμαι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής  του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1999. Υπηρετώ από το 2001 στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και είμαι παντρεμένος  εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες  έχοντας αποκτήσει μια κόρη 16 ετών και έναν γιό 14 ετών.

propoli

Από τα φοιτητικά μου χρόνια στο μακρινό 1995 επέλεγα πάντα τις Δυτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης ως τόπο διαμονής ώσπου τελικά το 2016 κατοικήσαμε οριστικά στην περιοχή Άνωθεν του Περιφερειακού του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου και από το 2018 είμαι δημότης Κορδελιού – Εύοσμου.

Όντας ανήσυχο και δραστήριο άτομο από την πρώτη στιγμή της διαμονής μου εδώ συμμετείχα με μια μικρή ομάδα κατοίκων της περιοχής, που αυτοβαφτιστήκαμε «Επιτροπή κατοίκων Άνωθεν Περιφερειακού» σε διάφορες δράσεις – πρωτοβουλίες για την επίλυση κάποιων εκ των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μου που σημειωτέον αριθμεί σχεδόν 4.500 νέες οικογένειες με μικρά παιδιά και που στο σύνολο τους ξεπερνούν τις 10.000 μόνιμους κατοίκους! Επίσης, δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους οι οποίες βιώνουν καθημερινά τεράστια κοινωνική ανισότητα έναντι του υπόλοιπου Δήμου. Η συχνότητα των δρομολογίων της τοπικής συγκοινωνίας που εξυπηρετεί το κομμάτι Άνωθεν, είναι πολύ αραιή χρονικά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην την προτιμούν διότι δεν εξυπηρετεί σχεδόν σε τίποτα.

Η μεγάλη όμως πληγή των έως τώρα Διοικήσεων του Δήμου μας είναι ότι από το 2004 μέχρι και σήμερα κανείς δεν κατάφερε να αποπερατώσει το μεγαλύτερο έργο πνοής και δεν είναι άλλο από το δημοτικό στάδιο και το κολυμβητήριο και καλύφθηκαν όλοι πίσω από διαχρονικές κούφιες εξαγγελίες!

Με γνώμονα πάντα την ανιδιοτέλεια και το κοινό συμφέρον όλων των κατοίκων καταφέραμε μετά από πολύ αγώνα να φέρουμε το φυσικό αέριο το 2019 και σήμερα που μιλάμε να έχει συνδεθεί σχεδόν όλος ο οικισμός στο δίκτυο αναβαθμίζοντας ενεργειακά και όχι μόνο όλη την περιοχή.

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταφέραμε στο παρελθόν τον καθαρισμό των ρεμάτων όμβριων υδάτων της περιοχής, ενώ χάρη στην επιμονή που επιδείξαμε καταφέραμε στο μέτρο του δυνατού να τοποθετηθούν πυλώνες της ΔΕΗ και να φωταγωγηθούν δρόμοι με σημαντικότερο όλων την προέκταση Νυμφαίου, ένας δρόμος μεγάλος και νευραλγικός γιατί συνδέει την περιοχή μέσω της Δυτικής πεζογέφυρας με το τέρμα των γραμμών αστικής συγκοινωνίας 21 και 32 του ΟΑΣΘ.

Aliri

Καταφέραμε μετά από πολύ πίεση την ανακατασκευή (ασφαλτόστρωση) ενός μόνο τμήματος της οδού Ακαδήμου την οποία πρώτοι εμείς θίξαμε στην εκάστοτε αιρετή Διοίκηση του Δήμου από το 2017, της τραγική ιδιομορφία της στο να μην έχει άμεση έξοδο στην εσωτερική περιφερειακή  και να οδηγεί σε αδιέξοδο στο δυτικό της τμήμα δυσχεραίνοντας περαιτέρω μέσω παρακάμψεων την κυκλοφορία των  κατοίκων της περιοχής.

Σε όλα αυτά τα χρόνια η εκάστοτε αιρετή διοίκηση του Δήμου ήταν απούσα σχεδόν στο σύνολο των προβλημάτων και μόνο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα πάρκο ή παιδική χαρά  στην περιοχή Άνωθεν του Περιφερειακού παρά τις διαχρονικές εξαγγελίες τα λέει όλα!

Εδώ και 3 χρόνια είμαι αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Εύοσμου (στο οποίο μαθητεύουν και τα παιδιά μου), με τον οποίο έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε διαχρονικά αρκετά  προβλήματα που ταλάνιζαν χρόνια το σχολείο μας χάρη στην συνεργασία  και συνεχίζουμε και για την επόμενη χρονιά!

Ως ευσυνείδητος και υπεύθυνος πολίτης, όπου σε μια ευνομούμενη δημοκρατία όλοι μας έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις, θεωρώ καθήκον μου να συμβάλλω  και εγώ στην ριζική αναμόρφωση  προς το καλύτερο των συνθηκών της καθημερινής διαβίωσης στον Δήμο μας που σημειωτέον, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της Μακεδονίας  αριθμώντας  πάνω από 100.000 δημότες και για αυτό τον λόγο πήρα την απόφαση να συμμετάσχω ποιο ενεργά στα κοινά  επιλέγοντας τον συνδυασμό «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Εύοσμου» γιατί στο πρόσωπο της επικεφαλής της παράταξης  Μαρίας Μανούκα  είδα πρωτίστως ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια, τεχνοκρατία και κυρίως όρεξη για να βγει ο δήμος μας από το τέλμα των αγκυλώσεων και των αναχρονιστικών αντιλήψεων  που επικρατούν εδώ και πολλά χρόνια».

Με εκτίμηση

Ποιμενίδης Χαράλαμπος

«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου».

Δείτε επίσης: Μαρία Μανούκα: «Δουλεύουμε εντατικά από την πρώτη μέρα – Δεσμεύομαι να είμαι μία διεκδικητική δήμαρχος για τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου»Loading