Δ. Καλαμαριάς: Η Χρύσα Αράπογλου παρουσίασε το σχέδιό της για Βότση και Κηφισιά

Σε Βότση και Κηφισιά βρέθηκε χθες η παράταξη της Χρύσας Αράπογλου στον δήμο Καλαμαριάς και παρουσίασε το πρόγραμμά της για το πώς θα αναπτυχθεί η περιοχή, ενώ από το σχέδιο της υποψήφιας δημάρχου δεν λείπει καμία γειτονιά.

Αφού προηγήθηκε η εκδήλωση στο Ούλωφ Πάλμε εκεί όπου η Χρύσα Αράπογλου παρουσίασε το πρόγραμμά της για τη Νέα Κρήνη, χθες βρέθηκε πήγε σε Βότση και Κηφισιά.

propoli

Εκατοντάδες κάτοικοι και πολίτες της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Ανατολικής Θράκης στο Βότση και άκουσαν από την υποψήφια δήμαρχο Καλαμαριάς να αναπτύσσει το όραμά της για τις δύο γειτονιές.

Η υποψήφια δήμαρχος αρχικά είπε ότι είναι καίριας σημασίας να αναπτύξουν κοινή συνείδηση όλοι οι πολίτες της Καλαμαριάς υπογραμμίζοντας ότι είναι κοινός ο αγώνας για την προστασία του παραλιακού μετώπου. Η ίδια εξήγησε το πώς θα μπορέσει η περιοχή να διατηρήσει αδόμητο το παραλιακό μέτωπο μέσα από ήπιους τρόπους πολιτισμού και αναψυχής και τόνισε ιδιαίτερα ότι από την ανάπτυξη που θα ενισχύσουν τα ταμεία του δήμου Καλαμαριάς θα επενδυθούν δίκαια σε μορφή έργων σε κάθε γειτονιά και γωνιά της πόλης.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα της περιοχής, τονίζοντας πως η χωροταξία τους και το γεγονός πως είναι μακριά από το κέντρο λόγω ύπαρξης μεγάλων δρόμων που τις χωρίζουν από την υπόλοιπη Καλαμαριά σε συνδυασμό με τις πολιτικές της τωρινής διοίκησης που τις αφήνει έξω από τους σχεδιασμούς του, έχουν αφήσει στην τύχη τους Βότση και Κηφισιά.

Και δεσμεύτηκε για μία σειρά συγκεκριμένων δράσεων, ανάμεσα στις οποίες και η ανάδειξη του θεάτρου του Βότση ως δεύτερη θεατρική σκηνή της Καλαμαριάς με συγκεκριμένη ταυτότητα, κάτι που θα αναδείξει την ίδια την περιοχή σε κέντρο της πόλης.

Η κ. Αράπογλου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που βρέθηκαν στην εκδήλωση, ανέλυσε το πρόγραμμα της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» για τις γειτονιές της πόλης.

Τα βασικά σημεία:

  • Εκπονούμε Σχέδια Γειτονιάς, που θα περιλαμβάνουν τις βασικές κοινωνικές και εκπαιδευτικές υποδομές, τον εσωτερικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό με στόχο την διεύρυνση του χώρου για τους πεζούς, για τα ΑμεΑ, το ποδήλατο, τα παιδιά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη των ήπιων επαγγελματικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.
  • Προωθούμε τη βιοκλιματική αναβάθμιση των κτιρίων, με προτεραιότητα τα δημόσια κτίρια, τη δημιουργία πάρκων γειτονιάς (Πάρκα τσέπης), για τα οποία η Καλαμαριά ήταν πρωτοπόρα τη δεκαετία του 80, αλλά και ζωνών πρασίνου στους ελεύθερους και αδόμητους χώρους.
  • Μελετάμε την επισκεψιμότητα των πάρκων που ήδη λειτουργούν και σχεδιάζουμε δράσεις ενίσχυσης της επισκεψιμότητάς τους, μετατρέποντας κάποια από αυτά σε θεματικά. Δοκιμάζουμε τη λειτουργία μικρών υπαίθριων βιβλιοθηκών.
  • Μελετάμε τη δυνατότητα πράσινων διαδρομών και διαδρομών ήπιας κυκλοφορίας που θα συνδέουν σχολεία, αθλητικούς χώρους και πλατείες.
  • Προχωράμε σε σημάνσεις γειτονιάς, με επεξηγηματικές πινακίδες.
  • Εγκαινιάζουμε, σε συνεργασία με Συλλόγους και ομάδες κατοίκων, τις Εβδομάδες Γειτονιάς. Μια εβδομάδα τον χρόνο, η κάθε γειτονιά θα γιορτάζει και μαζί της ολόκληρος ο Δήμος, με οργανωμένες εκδηλώσεις, κεντρική προβολή, γνωριμία με την παράδοση, συνεργατικές κινήσεις των επαγγελματιών, ενίσχυση του πρασίνου με μαθήματα κηπουρικής, μπαζάρ γειτονιάς.
  • Σε δημόσια σημεία αλλά και σε μη αναμενόμενες περιοχές, ενισχύουμε αστικές δράσεις. Οργανωμένα ή αναπάντεχα, με τη συνεργασία των πολιτιστικών οργανισμών του Δήμου αλλά και των καλλιτεχνών του Δήμου μας, οργανώνουμε γεγονότα μουσικά, κινηματογραφικών προβολών, θεατρικού παιχνιδιού, υπαίθριων αναγνώσεων.
  • Αποκεντρώνουμε στις γειτονιές την κεντρικά οργανωμένη πολιτιστική πολιτική του Δήμου. Μελετάμε τη δυνατότητα ανάπτυξης πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών σε γειτονιές της Καλαμαριάς, μακριά από το κέντρο της, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν γεγονότα και θεσμούς υπερτοπικής σημασίας. Όπως η αναβάθμιση του θεάτρου στο 4ο-5ο στο Βότση, το γήπεδο του Φοίνικα.

Δείτε επίσης: Δ. Καλαμαριάς: Ομιλία της Χρύσας Αράπογλου στη συζήτηση με θέμα «Το ΜΕΤΡΟ και η βιώσιμη ανάπτυξη της Καλαμαριάς» στις 22/9

Loading