Στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τις οποίες διοργάνωσε στην Καλαμαριά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά.
Συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Γιουτίκα, η κ. Αηδονά παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου. Κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας και παρακολούθησε την τελετή τιμής και μνήμης με τον Όρκο των Ανταρτών του Πόντου.
Η 19η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τα 353.000 θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι, όμως, και μια μέρα ευθύνης να κρατήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη. Να μην επιτρέψουμε να διαπραχθούν ποτέ ξανά στο μέλλον τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας. Και αυτός είναι ένας αγώνας που θα συνεχίσουμε να δίνουμε μέχρι την τελική δικαίωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ