Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στην Καλαμαριά – Βραβεύτηκαν διασώστης και σκύλος της ΕΜΑΚ που επιχείρησαν στην Τουρκία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με την παρουσία του σκύλου – διασώστη, Τάλω και του Πυρονόμου της Β’ ΕΜΑΚ, Αναστάσιου Πανιώρη πραγματοποιήθηκε η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, στο πάρκο Κόδρα στην Καλαμαριά, με πλήθος κόσμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

propoli

Από τις 11 το πρωί, το πάρκο Κόδρα γέμισε με κουτάβια που περίμεναν υπομονετικά στα κλουβιά τους για τον μελλοντικό τους κηδεμόνα αλλά και με πλήθος κόσμου που ήρθε στην εκδήλωση, άλλοι για να ενημερωθούν και άλλοι για να πάρουν σπίτι τους ένα ζωάκι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκε ο Πυρονόμος της Β’ ΕΜΑΚ Αναστάσιος Πανιώρης και ο σκύλος διασώστης Τάλως, που επιχείρησαν στα συντρίμμια της σεισμόπληκτης Τουρκίας και Συρίας για τη διάσωση ανθρώπων. Μιλώντας για την εκπαίδευση του σκύλου διασώστη αλλά και για το ιδιαίτερο δέσιμό τους, καθώς τον έχει από 4μηνων κουτάβι και πλέον είναι 7μισι χρόνων.

ΣΥΠΠΑΖΑΘ: «Σε 9 μήνες το μεγαλύτερο καταφύγιο αδέσποτων στην Ελλάδα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ Αντώνης Ζαβέρκος, ανακοίνωσε πως στις 17 Απριλίου δημοπρατείται το μεγαλύτερο καταφύγιο σε όλη την Ελλάδα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. «Δημιουργούμε το μεγαλύτερο καταφύγιο σε όλη την Ελλάδα αξίας 2.200.000 ευρώ. Στα 33 στρεμματά του θα φιλοξενεί ζωάκια, θα γίνονται τα χειρουργεία, οι επεμβάσεις, θα υπάρχει αποτεφρωτήρας και πάρκο ζώων. Ευελπιστούμε σε 9 μήνες να είναι έτοιμο το καταφύγιο», ανέφερε χαρακτηριζοντας το ως ένα «κόσμημα για όλη την Ελλαδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γιώργος Παπαδόπουλος αρμόδιος για το σύνδεσμο για την εφαρμογή του νόμου για τα ζώα συντροφιάς μίλησε για την κακοποίηση των ζώων και για τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται για την ευζωία τους.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού, Αρχικτηνίατρος Βασίλειος Στέρης και οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας και Άννα Ευθυμίου.

Δείτε φωτογραφίες του Politic.gr

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δύο ανήλικοι κυνήγησαν, χτύπησαν και άρπαξαν το κινητό από 19χρονο

Loading