Η απάντηση του Χάρη Δούκα στα σχόλια για την κόρη Γαλακτερού – Ζαμπέτογλου

«Ντροπή τους», είπε αρχικά ο Χάρης Δούκας αναφερόμενους σε όσους έσπευσαν να σχολιάσουν ρατσιστικά την παρουσία της 9χρονης δίπλα του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega βρέθηκε σήμερα το πρωί ο νεοεκλεγής δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ερωτήθηκε τόσο για τις σημαίες της Παλαιστίνης που υψώθηκαν στην συναυλία στο Σύνταγμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όσο και για τα σχόλια για την κόρη του Νάσου Γαλακτερού και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου.

propoli

Υπενθυμίζεται πως η 9χρονη Σοφία Γαλακτερού βγήκε στη σκηνή που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων. Στη σκηνή βρισκόταν και η μητέρα της, η οποία συμπαρουσίαζε την εκδήλωση με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Η 9χρονη μαζί με τον νέο δήμαρχο της Αθήνας, μέτρησαν αντίστροφα καλωσορίζοντας το νέο έτος. Πολλοί στα social media, αλλά και σε κάποια Μέσα που δεν ήξεραν οτι πρόκειται για την κόρη Γαλακτερού και Ζαμπέτογλου έγραψαν πως πρόκειται για «κάποιο παιδί από την Παλαιστίνη με το οποίο ο Χάρης Δούκας έστειλε το δικό του μήνυμα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε τώρα πως «Δέχθηκα σχόλια επειδή σηκώθηκα με την κόρη της Νάνσυς και του Νάσου. Ντροπή τους όσοι τα είπανε. Το δεύτερο είναι διότι είχα φέρει την εκπρόσωπο της Eurovision η οποία είπε πολυπολιτισμικά τραγούδια. Ντροπή τους δεύτερη φορά. Θέλω να πάει πάρα πολύ καλά και στην Eurovision. Το τρίτο διότι σηκώθηκαν σημαίες της Παλαιστίνης. Υπήρχε ένα συλλαλητήριο, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις – δεν το ήξερα βεβαίως εγώ – στο Σύνταγμα και μετά μπήκαν μέσα και άρχισαν να σηκώνουν σημαίες. Παράλληλα και μετά μπήκανε μέσα.

Είναι δημόσιος χώρος ελεύθερης πρόσβασης. Τι να έκανα; Να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες με πολλές χιλιάδες κόσμου, με οικογένειες και παιδιά και να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης; Υπήρχε σώφρων άνθρωπος, ο οποίος εκείνη την ώρα θα μετέτρεπε αυτή τη γιορτή σε πεδίο μάχης; Νομίζω ότι αυτές οι φωνές, οι οποίες έκανα πολύ θόρυβο, είναι όμως λίγες και η Αθήνα της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης έδωσε απάντηση. Ντροπή τους είναι απαράδεκτο».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό δείχνει μίσος και εμπάθεια. Είναι κήρυκες μίσους και εμπάθειας. Ενώ προσπάθησαν να δημιουργήσου θόρυβοι, οι φωνές της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης τους κέρδισαν, επικράτησαν. Είναι μία προσέγγιση που θα δείξει ότι το σωστό θα δείξει τον δρόμο και ότι όσο και να φωνάζουν, οι δημοκρατία ξέρει να προστατεύει τον εαυτό της».

Δείτε επίσης: Χ. Δούκας: «Μεγάλη οπισθοδρόμηση αν το δημοτικό ραδιόφωνο φύγει από τα χέρια του δήμου»

Loading