Μαρία Μανούκα: «Δουλεύουμε εντατικά από την πρώτη μέρα – Δεσμεύομαι να είμαι μία διεκδικητική δήμαρχος για τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου»

Η υποψήφια δήμαρχος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Μαρία Μανούκα παραχώρησε συνέντευξη στην politic.gr ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Συνέντευξη: Δημήτρης Κετικίδης

propoli

Επιμέλεια βίντεο: Κωνσταντίνος Δέσκας

Η επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου» θέλοντας να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας του δήμου σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, είπε πως «δουλεύουμε εντατικά από την πρώτη μέρα. Έχουμε δημιουργήσει ομάδες εργασίας ανά θεματική ενότητα. Έχουμε ολοκληρώσει το πρόγραμμά μας σε κάθε ενότητα και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και να διοικήσουμε από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου».

Όπως δήλωσε η ίδια, κινητήριος δύναμη για να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν ο πατέρας της Παύλος Μανούκας, ο οποίος «ήταν και είναι ενεργός στα κοινά, ιδρυτής και αγωνιστής».

Η υποψήφια δήμαρχος τόνισε επίσης ότι θέλει να γνωρίζει ο κόσμος, ότι ψηφίζοντας Μαρία Μανούκα, θα έχει δήμαρχο Μαρία Μανούκα και θα είναι παρούσα 24 ώρες το 24ωρο.

Αναλυτικά η συνέντευξή της:

Τι είναι αυτό που παρακινεί την Μαρία Μανούκα να κατέβει υποψήφια δήμαρχος στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου;

«Είμαι κάτοικος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Εδώ γεννήθηκα. Εδώ μεγάλωσα. Εδώ πήγα σχολείο. Εδώ κατοικώ εγώ και η οικογένειά μου. Οι γονείς μου είναι κάτοικοι από το 1958, ο πατέρας μου ο Παύλος Μανούκας ήταν και είναι ενεργός στα κοινά, ιδρυτής και αγωνιστής. Πρόεδρος του Α΄ πολιτιστικού μορφωτικού συλλόγου κατοίκων Ηλιούπολης

Εν συνεχεία ο σύζυγος ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τοπική αυτοδιοίκηση. Έχουμε δύο κόρες.

Έχουμε μάθει να αγαπάμε τον τόπο μας, να φροντίζουμε γι΄αυτόν. Εδώ διατηρώ το τεχνικό μου γραφείο όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά 27 χρόνια και ασχολούμαι με την μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Επίσης, ένα άλλο κομμάτι του 1999 είναι ο ερταστικός διάκοσμος. Έχω στολίσει πολλές πόλεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο δήμος μας που έχει πάρα πολύ μεγάλες προοπτικές και εμείς εδώ με τις γνώσεις μας, την τεχνογνωσία και όλα τα προσόντα που έχουμε και εγώ και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το μέλλον αυτού του τόπου που αγαπάμε τόσο πολύ».

Είστε η μοναδική γυναίκα υποψήφια – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – για δήμαρχος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Τι ανατροφοδότηση εισπράττετε από τους δημότες γι’ αυτήν σας την απόφαση;

Αυτό που πρέπει να αξιολογούμε είναι τον άνθρωπο και όχι το φύλο αλλά τις ικανότητές του, τις γνώσεις του, τις γνώσεις του, τις αποφασιστικότητά του, το πόσο διεκδικητικός είναι κάποιος και όχι αν είναι άντρας ή γυναίκα. Αν φοράει παντελόνια ή φούστα. Φυσικά, υπάρχει τεράστια θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και αυτό το εισπράττουμε στις επισκέψεις μας, με τις προτάσεις μας, με τις θέσεις μας και με το πρόγραμμά μας.

Πέρα από μία δυναμική παρουσία στο τιμόνι απαραίτητο συστατικό επιτυχίας στις κάλπες και γενικότερα είναι η ομάδα, δεν ξέρω αν συμφωνείτε με αυτή την άποψη.

«Απόλυτα. Εμείς έχουμε μία αξιόλογη και συμπαγή ομάδα με αξιόλογους ανθρώπους που στελεχώνουν την παράταξή μας. Τεχνοκράτες, επιστήμονες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, άνθρωποι με εμπειρία πάνω στην τοπική αυτοδιοίκηση, νοσηλευτές, νέοι άνθρωποι με θέληση, όρεξη και καινοτόμες ιδέες.

Δουλεύουμε εντατικά από την πρώτη μέρα. Έχουμε δημιουργήσει ομάδες εργασίας ανά θεματική ενότητα. Έχουμε ολοκληρώσει το πρόγραμμά μας σε κάθε ενότητα και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και να διοικήσουμε από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου».

Έχετε δηλώσει πως η παράταξή σας δεν πατρονάρεται, και δεν έχει χρώματα. Αυτή είναι δέσμευση που θα μπορέσετε να κρατήσετε και το λέω γιατί σπάνια στο χώρο της πολιτικής, συναντάμε πρόσωπα που είναι πραγματικά ανεξάρτητα.

«Φυσικά, η παράταξή μας έχει πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα από την πρώτη ώρα που αρχίσαμε να την στελεχώνουμε. Ο συνδυασμός μας δεν πατρονάρεται, ανήκει σε όλους τους δημότες. Τα προβλήματα είναι κοινά και μας αφορούν όλους. Γι’ αυτό θέλω να γνωρίζει ο κόσμος, ότι ψηφίζοντας Μαρία Μανούκα, θα έχει δήμαρχο Μαρία Μανούκα και θα είμαι εδώ 24 ώρες το 24ωρο. Για τον δήμο μας και για τους δημότες. Κανένας δημότης μόνος»!

Σε ποια προβλήματα επικεντρώνει η Μαρία Μανούκα την προσοχή της ως τα πιο σημαντικά που αντιμετωπίζει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου;

«Δυστυχώς τα προβλήματα στο δήμο μας είναι πάρα πολλά και γνωστά σε όλους μας. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η καθαριότητα, η έλλειψη πρασίνου μου, η σχολική στέγη, η συγκοινωνία, το κυκλοφοριακό και τα περιβαλλοντικά θέματα που ένα από αυτά είναι και δυσοσμία που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα στο Κορδελιό.

Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε όλα τα ημιτελή έργα του δήμο μας, όπως το υπόγειο πάρκιγνκ στο Κορδελιό και το κολυμβητήριο στον Εύοσμο. Ακόμη στόχος μας είναι να δώσουμε τέλος στο χρόνιο πρόβλημα της δυσοσμίας και πρότασή μας είναι η εγκατάσταση και η λειτουργία σε 24ωρη βάση εκτεταμένου δικτύου σταθμών μέτρησης ποιότητας, ατμόσφαιρας και εντοπισμού των πηγών των δυσάρεστων οσμών σε συνεργασία με το ΑΠΘ».

Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου αριθμεί περίπου 150.000 κατοίκους έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νέων ανθρώπων, μαθητών και φοιτητών. Τι χρειάζεται ένας δήμος για να μπορέσει να κρατήσει τους νέους;

«Πραγματικά ο δήμος μας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νεολαίας όπου είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους και συμμετοχή τους στα κοινά. Γι’ αυτό και εμείς ως παράταξη προτάσσουμε τη δημιουργία δημοτικού συμβουλίου νεολαίας. Θέλουμε τους νέους να συμμετέχουν με αθλητικές, πολιτιστικές δράσεις καθώς επίσης να συμμετέχουν και σε προγράμματα Εράσμους».

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ρωτήσω σε τι διαφέρετε από τους άλλους υποψηφίους; Ή για να το πω καλύτερα, γιατί να ψηφίσουν εσάς οι δημότες και όχι κάποιον άλλον;

«Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου χρειάζεται μία ισχυρή ηγεσία. Έναν δήμαρχος 24/7 και όχι μερικής απασχόλησης. Εγώ είμαι διατεθειμένη να είναι μία διεκδικητική δήμαρχος για το καλύτερο του δήμου μας, για το καλύτερο των συνδημοτών μας. Γι’ αυτό ζητώ από τους συνδημότες μας να μας εμπιστευτούνε γιατί είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε για το παρόν και το μέλλον του δήμου μας».

Δείτε επίσης: Μαρία Μανούκα: «Ιδρύουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων ώστε να προτρέψουμε τους νέους μας να γίνουν ενεργοί πολίτες»

Loading