ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τους κατοίκους και τους μαθητές του ακριτικού Αχλαδοχωρίου γιόρτασε την 25η Μαρτίου ο Α.Τζιτζικώστας

Τη μαθητική παρέλαση στο ακριτικό Αχλαδοχώρι Σερρών για την 25η Μαρτίου παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης γιόρτασε τη διπλή εθνική και θρησκευτική επέτειο, μαζί με τους κατοίκους και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αχλαδοχωρίου, στέλνοντας το μήνυμα της ανάγκης για τη στροφή της προσοχής της Πολιτείας στην ελληνική περιφέρεια.

propoli

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε:

«Φέτος, αυτή την πολύ σημαντική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, επέλεξα να βρίσκομαι στο ακριτικό Αχλαδοχώρι Σερρών, στα σύνορα της Ελλάδας. Εδώ, που η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά και η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά. Μαζί με τους κατοίκους παρακολουθήσαμε την παρέλαση των 18 μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά, κρατώντας την ελληνική σημαία, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη των προγόνων μας. Κι όλοι μαζί στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι έχει έρθει η ώρα η Πολιτεία να στρέψει την προσοχή της περισσότερο στην ελληνική περιφέρεια και ειδικά στις ακριτικές περιοχές κι ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι άνθρωποι που ζουν εδώ να συνεχίσουν να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο τους. Ενωμένοι, όλοι οι Έλληνες μαζί, θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Η Ντόρα Μπακογιάννη με τα εγγόνια της στη Μητρόπολη Χανίων για την 25η Μαρτίου

Loading