Σοκ στη Γάζα: Εννέα θάνατοι από ισραηλινές επιθέσεις

Σοκ στη Γάζα: Εννέα θάνατοι από ισραηλινές επιθέσεις

Στη λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο εννέα ανθρώπων, σύμφωνα με πληροφορίες από διασώστες και ιατρικές πηγές. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν έναν «διοικητή πυρήνα» της Χαμάς, εν μέσω μιας κατάστασης που παραμένει τεταμένη.

Ακόμη και μετά την εκεχειρία του Οκτωβρίου 2025, η βία στη Γάζα συνεχίζεται καθημερινά. Ένα πλήγμα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15 στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Τζαουάζατ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής άμυνας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Χαμάς.

Το νοσοκομείο αλ-Σίφα επιβεβαίωσε την παραλαβή επτά πτωμάτων, με τρία από αυτά να είναι γυναικεία, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ηλικίες τους. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «στοχοθετήσαμε τρομοκράτες», αλλά δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες.

Στο μεταξύ, ένας 25χρονος, ο Μουχάναντ Οτμάν Φαρουάνα, σκοτώθηκε το πρωί από πλήγμα που στόχευε μια σκηνή εκτοπισμένων. Η οικογένειά του ετοιμαζόταν για τον γάμο του, αλλά αντ’ αυτού βρέθηκαν να θρηνούν την απώλειά του.

Η πολιτική άμυνα ανέφερε επίσης το θάνατο ενός ακόμη ανθρώπου, ενός 37χρονου άνδρα, από ισραηλινό πλήγμα σε νοτιοανατολική συνοικία της Γάζας.

Loading

Play