«Να δώσουμε ταυτότητα και όραμα στην Καλαμαριά που έμεινε στάσιμη τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε η δήμαρχος Χρ.Αράπογλου

«Δεσμευτήκαμε να δώσουμε ταυτότητα και όραμα στην Καλαμαριά που, δυστυχώς, έμεινε στάσιμη τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς σχέδιο και πυξίδα, χωρίς προγραμματισμό και προτεραιότητες. Τους τέσσερις πρώτους μήνες εργαστήκαμε με μεθοδικότητα αντιμετωπίζοντας ένα σωρό αντιξοότητες», δήλωσε η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, στο πλαίσιο απολογισμού από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

propoli

Η κ. Αράπογλου άσκησε σκληρή κριτική στην προηγούμενη διοίκηση του Γιάννη Δαρδαμανέλη για τη διαχείριση των οικονομικών λέγοντας πως «και ο πιο αδαής έβλεπε ότι το καράβι πηγαίνει στα βράχια», πως «ο δήμος βρίσκεται στα όρια χρεοκοπίας» και αναφέροντας πως ειδικά για τα ανταποδοτικά τέλη μέσα σε τέσσερα χρόνια «εξανεμίστηκαν 13 και πλέον εκατ. ευρώ».

Υπογράμμισε πως η διοίκησή της ξεκίνησε να ρυθμίζει τα οικονομικά και την αναδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών και πως δίνει προτεραιότητα στον δημόσιο χώρο. Στόχος, όπως είπε, είναι να σωθούν ελεύθερα τμήματα στη Σοφούλη και το Καραμπουρνάκι, να διασωθεί και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας για το Παλατάκι, το γνωστό Κυβερνείο, και να ανοίξουν διαδρομές στο στρατόπεδο Κόδρα.

«Στον δήμο Καλαμαριάς δεν βρήκαμε ούτε μια ώριμη μελέτη. Μπαίνουμε στο ΕΣΠΑ χωρίς πανοπλία», είπε η κ. Αράπογλου, η οποία στάθηκε στις κινήσεις της διοίκησής της να δημιουργηθεί, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, τουριστικός ποδηλατόδρομος από το Μέγαρο Μουσικής έως τη Ρέμβη, καθώς επίσης στο πρασίνισμα της Καλαμαριάς.

«Είμαι πολύ σίγουρη για την ανάταξη του δήμου παρά τα οικονομικά προβλήματα και τις διοικητικές δυσλειτουργίες. Θεωρώ ότι παντού μπορούμε να τα πάμε καλά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο δήμος είναι ένα τσουνάμι αποχαρακτηρισμών κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων. Για να αποζημιώσουμε και να κρατήσουμε όλους αυτούς τους χώρους είναι αδύνατον», πρόσθεσε.

Για την καθαριότητα και με αφορμή τα έργα του Flyover έκανε αναφορά στην προγραμματική σύμβαση του δήμου Καλαμαριάς ώστε να πηγαίνουν τα σύμμεικτα απορρίμματα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης στην περιοχή του Φοίνικα, αντί για την Ευκαρπία, για να κερδίζετε χρόνος και χρήμα από τα καύσιμα των οχημάτων που εκτελούν τις αποκομιδές, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τα πρώτα στοιχεία λειτουργίας του καφέ κάδου.

Τέλος, η κ. Αράπογλου στάθηκε στις δεκάδες εκδηλώσεις «κύρους», όπως τις χαρακτήρισε, που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα στην Καλαμαριά και υπογράμμισε πως το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάδειξη της προσφυγικής ταυτότητας του τόπου.

Α.Καρ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading