Ο Περιφερειάρχης Αττικής παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» και στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κόντη, τονίζοντας τη σκληρή δουλειά που καταβάλλει για να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.
Οι εντατικές προσπάθειες για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου, η ανάπτυξη έργων υποδομής στα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς και η δημιουργία σύγχρονων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, βρίσκονται στο επίκεντρο της συνέντευξης. «Έπειτα από δεκαετίες καθυστερήσεων το Αέναον μπαίνει στην τελική ευθεία» αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς, προσδιορίζοντας τον προγραμματισμό για το νέο Μητροπολιτικό Πάρκο της Αττικής, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο έως το 2028 με πολλές σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία, τόνισε ότι «τα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται αυτή τη στιγμή δεν έχουν προηγούμενο», με 12 μεγάλα έργα σε πλήρη εξέλιξη και στόχο την ολοκλήρωση τουλάχιστον πέντε από αυτά μέχρι το 2025. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη για περισσότερες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, χωροθετημένες εκτός αστικού ιστού, ειδικά καθώς το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων επιβάλλει τη δραστική μείωση της ταφής των αποβλήτων.
Αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Το 2028 σκέφτομαι σοβαρά να θέσω τον εαυτό μου εκ νέου στην κρίση των πολιτών της Αττικής».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ