Π.Κ.Μ.: Προγράμματα κατάρτισης για 175 εργαζομένους σε επιχειρήσεις της Χαλκιδικής

Τέσσερα προγράμματα κατάρτισης για 175 εργαζόμενους στη Χαλκιδική υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.


Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε επτά τμήματα των 25 ατόμων και αφορούν σε 175 εργαζόμενους επιχειρήσεων, που εδρεύουν στη Χαλκιδική και ανήκουν στο σύνολο των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

propoli

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των δεξιοτήτων των εργαζομένων και υποστήριξης των ανέργων για την εξεύρεση θέσης εργασίας, στην προσπάθεια για περιορισμό της ανεργίας. Εκτός από τις πρωτοβουλίες στήριξης των επιχειρήσεων, οι οποίες συμμετέχοντας τα προγράμματα ενίσχυσης της Περιφέρειας δεσμεύονται για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας ή και για τη δημιουργία νέων, υλοποιούμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες προγράμματα συμβουλευτικής, κατάρτισης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων, ώστε οι μεν άνεργοι να διεκδικήσουν με αυξημένα προσόντα μια θέση στην αγορά εργασίας, οι δε εργαζόμενοι να διασφαλίσουν τη θέση εργασίας και να διεκδικήσουν περαιτέρω επαγγελματική ανέλιξη, με καλύτερα προσόντα.

Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που ήδη υλοποιούμε στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, είναι βασικό όπλο κατά της ανεργίας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετατρέπουμε τους απρόσωπους
ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες
».

Τα τέσσερα προγράμματα περιλαμβάνουν: α) Συμβουλευτική, β) Κατάρτιση / επιμόρφωση σε προσδιορισμένα θεματικά αντικείμενα και γ) Πιστοποίηση δεξιοτήτων.

Δείτε επίσης: Π.Κ.Μ.: Εγκαινιάζεται αύριο (09/06) του ΚΗΦΗ του Δήμου Νέας Προποντίδας

Loading