Π. Πετρίδης δ. Κορδελιού – Ευόσμου: «Έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για να δημιουργήσουμε Πειραματικό Σχολείο» (BINTEO)

«Έχουν δρομολογηθεί πολλές διαδικασίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε το δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Πετρίδης.

Συνέντευξη: Δημήτρης Κετικίδης

propoli

Κάμερα/Μοντάζ: Φώτης Εμμανουήλ

Ο Παναγιώτης Πετρίδης, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού στον τομέα της τεχνικής υπηρεσίας, μίλησε στην κάμερα της politic και αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή όπως η υπογειοποίηση των καλωδίων, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές υποδομές, και η εγκληματικότητα.

Για το αν είναι ευχαριστημένος με τα όσα έγιναν στο κομμάτι της τεχνικής υπηρεσίας μετά από 3,5 χρόνια διοίκησης του κ. Μανδαλιανού, ο κ. Πετρίδης είπε:

«Έχοντας μια εμπειρία 30 χρόνων στην αυτοδιοίκηση είτε ως υποψήφιος δήμαρχος είτε ως ειδικός συνεργάτης του κ. Μανδαλιανού, θα ήθελα να παω ότι περάσαμε μια δύσκολη τετραετία, αφού τρία χρόνια μας ταλαιπώρησε ο κορονοϊός, ωστόσο έτρεξαν πολλά πράγματα τα οποία θα τα δούμε στην πορεία.

Όποια και να είναι η επόμενη διοίκηση, θα βρει έτοιμες μελέτες οι οποίες έχουν λάβει χρηματοδότηση πάνω από 30 εκατομμύρια. Δεν ξέρω αν θα προλάβουν κάποια από αυτά τα έργα να αρχίσουν τώρα, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί απ’ όσο θυμάμαι τα τελευταία 30 χρόνια. Μακάρι να είχαμε βρει κι εμείς περισσότερες έτοιμες μελέτες απ’ αυτές που βρήκαμε από προηγούμενες διοικήσεις».

Απαντώντας στο γιατί δεν έχει γίνει ακόμη υπογειοποίηση των καλωδίων με αποτέλεσμα να περνούν μέσα από τον αστικό ιστό και μάλιστα κοντά από σχολεία ο κ. Πετρίδης τόνισε:

«Ο λόγος που δεν έχει γίνει ακόμη υπογειοποίηση των καλωδίων, είναι επειδή δεν υπήρξε πίεση προς εκείνη την κατεύθυνση. Δυστυχώς όλα γίνονται στο “αθηναϊκό κράτος”. Αν δεν έχει κάποιος καθημερινή παρουσία εκεί, δυστυχώς δε θα καταφέρει κάτι. Εμείς γυρνώντας από την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα πήραμε τις διαβεβαιώσεις ότι προχωράει η μελέτη για την υπογειοποίηση των καλωδίων.

Σε πρώτη φάση θα αρχίσουν οι μελέτες για την υπογειοποίηση των καλωδίων κάτω του περιφερειακού, με το έργο να φτάνει τα 5.000.000 ενώ ο δήμος θα συμμετέχει με 500.000 ευρώ».

Μιλώντας για το γήπεδο το οποίο βρίσκεται πάνω από τον περιφερειακό ο κ. Πετρίδης σχολίασε:

«Τις προηγούμενες μέρες πήραμε την ευχάριστη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα δημοπρατηθεί η μελέτη για το γήπεδο. Εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει η κατασκευή του γηπέδου για λόγους χρηματοδότησης. Αυτό το γήπεδο θα είναι κόσμημα για την περιοχή. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα έργα δεν τελειώνουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Αν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθούν οι μελέτες μέχρι το τέλος του χρόνου, μετά θα πρέπει να δοθούν τα χρήματα τα οποία θα είναι περίπου 3.000.000 ευρώ και να προχωρήσει η κατασκευή».

Σχετικά με το τι είναι αυτό που λείπει από τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης σε τεχνικά έργα, ο κ. Πετρίδης ανέφερε:

«Είμαι ευχαριστημένος απ’ αυτά που έχουμε πετύχει, αλλά είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη στο μέλλον. Έχουν δρομολογηθεί πολλές διαδικασίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε το δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης».

Αναφορικά με το αν πρέπει να χτιστούν περισσότερα σχολεία στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου με δεδομένο ότι έχει χιλιάδες μαθητές, ο κ. Πετρίδης απάντησε:

«Πρέπει να χτιστούν καινούρια κτίρια. Σε όλο το δήμο υπάρχουν κτίρια τα οποία χρήζουν διόρθωσης. Το τμήμα Παιδείας του δήμου έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν αλλαγές σε ορισμένα κτίρια. Τώρα τρέχει πάλι ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πολλά σχολικά κτίρια είναι ακατάλληλα για τα παιδιά.

Ήδη θα παραδοθεί το 24ο δημοτικό σχολείο και θα δημοπρατηθεί σε 1-2 μήνες το 25ο. Παλεύουμε για το Ειδικό Σχολείο και έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για να δημιουργήσουμε Πειραματικό».

Για την εκληματικότητα στην περιοχή και το πώς μπορεί να μειωθεί ο κ. Πετρίδης τόνισε:

«Δεν υπάρχει αστυνόμευση. Αυτή που υπάρχει είναι ελάχιστη. Οι πολίτες εκφράζουν παράπονα ότι δεν εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού».

Δείτε επίσης: Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Το «παλιό» νοσεί και δεν αναγεννά την τοπική αυτοδιοίκηση

Loading