ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Περιφερειακή Κατερίνης

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία, ολοκληρωμένη η περιφερειακή οδός της Κατερίνης από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια.

Στην τελετή εγκαινίων της δεύτερης φάσης των έργων, με την παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου της Περιφερειακής Οδού, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε πως πρόκειται για «ένα πολύ σημαντικό έργο, που συμβολίζει την πρόοδο, τη συνδεσιμότητα, και την ευημερία για τον τόπο μας. Ένα νέο έργο που κάνει καλύτερη την καθημερινότητα για όλους τους συμπολίτες μας, που αυτή άλλωστε είναι, η πραγματική ουσία της διοίκησης: Να σχεδιάζεις, να υλοποιείς και να ολοκληρώνεις έργα με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».

propoli

Η περιφερειακή οδός Κατερίνης είναι αφενός ένα από τα σημαντικότερα έργα οδικής υποδομής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφετέρου μια κρίσιμη οδική αρτηρία όχι μόνο για την Πιερία, αλλά για το σύνολο των μεταφορών και μετακινήσεων της χώρας, δεδομένου ότι επηρεάζει άμεσα και αποφασιστικά την οδική ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (άξονας ΠΑΘΕ).

Η δεύτερη φάση, με την ολοκλήρωση της οποίας έχει κατασκευαστεί και πλέον είναι σε χρήση η περιφερειακή οδός Κατερίνης στο σύνολό της, αφορά σε δρόμο μήκους 10,3 χιλιομέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα, καθοδηγητική λωρίδα πλάτους και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Με πέντε ισόπεδους κυκλοφοριακούς κόμβους: Νέας Εφέσου, Αγίου Δημητρίου, Νοσοκομείου, Γανόχωρας και κόμβος με την Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης. Με δύο μεγάλες γέφυρες στον χείμαρρο Πέλεκα. Με τρεις κάτω διαβάσεις τοπικών οδών. Με την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου διπλής κατεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και την πρόσβασή τους στις ιδιοκτησίες τους.

Επίσης, έχουν κατασκευαστεί δεκάδες αγωγοί για την υδραυλική ασφάλεια του έργου και της περιοχής, οι οποίοι συνδέονται με πλήρες αποστραγγιστικό και αποχετευτικό δίκτυο το οποίο και αυτό έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την περιγραφή του κ. Τζιτζικώστα «η περιφερειακή οδός Κατερίνης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα τεχνικά έργα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και της συνεργατικής προσπάθειας όλων των ανθρώπων που δούλεψαν για αυτό εδώ το έργο, από τους μηχανικούς και τους εργάτες, μέχρι τα στελέχη των υπηρεσιών, που παρείχαν κρίσιμη και πολύτιμη στήριξη για να ολοκληρωθεί αυτό το πραγματικά σπουδαίο έργο».

Ουσιαστικά, εξήγησε ο περιφερειάρχης «με το έργο που παραδίδουμε στους συμπολίτες μας, διαμοιράζεται και διανέμεται η κυκλοφορία εκτός της πόλης της Κατερίνης, περιορίζεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ήδη βεβαρυμμένο εσωτερικό οδικό δίκτυο, εκτρέπονται εκτός πόλης τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα, χωρίς να εγκλωβίζονται στις περιορισμένου πλάτους αρτηρίες της πόλης και βέβαια αυξάνεται η οδική ασφάλεια. Με απλά λόγια, αποφορτίζουμε την πόλη της Κατερίνης, διασφαλίζουμε, καλύτερες, ταχύτερες και πιο ασφαλείς μετακινήσεις, υποστηρίζουμε τη μεταφορική δραστηριότητα, διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των επισκεπτών και χιλιάδων τουριστών, βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή, και κάνουμε πιο ανθρώπινες και πιο ασφαλείς τις γειτονιές και το κέντρο της Κατερίνης».

Η περιφερειακή οδός Κατερίνης έρχεται να συμπληρώσει ένα πλαίσιο υποδομών, έργων και δράσεων, που ολοκληρώθηκαν στην Πιερία, με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου κάνουμε καλύτερη τη ζωή των συμπολιτών μας. Εξίσου σημαντικό όμως είναι, ότι και αυτό το έργο αποτελεί απόδειξη του τι μπορούμε να πετύχουμε όταν εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και συνέπεια, όταν εργαζόμαστε με όραμα, αποφασιστικότητα και κοινό σκοπό. Είναι ένα ακόμα παράδειγμα της δύναμης της συνεργασίας που δείχνει ότι ενωμένοι μπορούμε να ξεπερνούμε οποιαδήποτε πρόκληση και να πραγματοποιήσουμε τα πιο τολμηρά σχέδιά μας. Το ίδιο κάνουμε σε όλες τις δράσεις μας:

Στα έργα αναβάθμισης που υλοποιούμε σε χιλιάδες χιλιόμετρα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά της Πιερίας. Στα έργα προστασίας από τη διάβρωση των ακτών στο δήμο Κατερίνης και στην ακτή του Πλαταμώνα. Στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Κατερίνη. Στα έργα δημιουργίας νέων χώρων πρασίνου στις γειτονιές της πόλης. Στα έργα εξασφάλισης καλύτερης ποιότητας και ποσότητας νερού. Στη νέα υπερσύγχρονη νοσηλευτική μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Στον εκσυγχρονισμό των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στο σύγχρονο εξοπλισμό των Ειδικών Σχολείων σε όλη την Πιερία. Στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, που καθημερινά υποστηρίζουν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Στην ενίσχυση των νέων αγροτών και τη χρηματοδότηση νέων τουριστικών και αγροτικών επενδύσεων. Στην ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου της Πιερίας.

Στα έργα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, όπως το νέο σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο Καρίτσας και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης. Και όλα αυτά τα έργα που υλοποιούμε έχουν ένα κοινό στοιχείο. Είναι έργα που υπηρετούν τον άνθρωπο, υπηρετούν τον τόπο μας, το κοινωνικό σύνολο. Είναι έργα που πάντα διασφαλίζουμε ότι τα οφέλη από την ολοκλήρωσή τους μοιράζονται δίκαια και φτάνουν σε όλους τους πολίτες, σε κάθε τοπική επιχείρηση, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι. Είναι έργα που ταυτόχρονα έχουν τον ισχυρό συμβολισμό ότι ο τόπος μας αλλάζει, ότι προχωράμε μπροστά, ότι κάνουμε σταθερά βήματα στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Μπάιντεν: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα

Loading