Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Άρη με «τριάρα», καθώς επικράτησε 3-0 του Παναιτωλικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 10η αγωνιστική της Super League, εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά κενά των αντιπάλων του. Ο Τίνο Καντεβέρε (11’, 49’) βρήκε δίχτυα στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων, ενώ ο Γιάννης Γιαννιώτας (58’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου.
Η επιθετική εκκίνηση των γηπεδούχων έφερε γρήγορα αποτέλεσμα. Ο Κουαμέ έκλεψε την μπάλα στη γωνία της μεγάλης περιοχής από τον Μπάσι, ο Γκαρέ έβγαλε τη σέντρα και ο Καντεβέρε με κοντινή, δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό. Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως ο Βέλιο σταμάτησε τον Μπάσι και στη συνέχεια ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μεχία.
Ο Παναιτωλικός ανέβασε ρυθμό και απείλησε ακόμη δύο φορές μέχρι το ημίωρο. Στο 21’ ο Μπάσι, ενώ είχε την εστία μπροστά του, προτίμησε να πασάρει πλάγια στον Μανρίκε, ο οποίος σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 27’, ο Εστέμπαν γύρισε από τα αριστερά, ο Άλεξιτς έκανε την προβολή πέφτοντας, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η μοναδική απάντηση του Άρη ήταν το σουτ του Ράτσιτς στο 39’, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μία καλή στιγμή για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Μετά από διαρκή πίεση, ο Εστέμπαν έκανε δυνατό βολέ από το ύψος του πέναλτι, με τον Φαμπιάνο να βάζει το κεφάλι και να απομακρύνει πριν η μπάλα φτάσει στην εστία του Βέλιο. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν ξανά γκολ στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Από ενέργεια και γύρισμα του Γιαννιώτα από τα αριστερά, ο Γκαρέ σούταρε, ο Κουτσερένκο απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά ο Καντεβέρε πήρε το ριμπάουντ και με διαγώνιο, σκαστό σουτ έκανε το 2-0 στο 49’.
Εννέα λεπτά αργότερα, το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε. Ο Ράτσιτς με εξαιρετική ενέργεια από το κέντρο τράβηξε πάνω του πέντε αντιπάλους, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γιαννιώτα και εκείνος με δεξί πλασέ διαμόρφωσε το 3-0. Δύο λεπτά μετά, ο Κουτσερένκο απέκρουσε ωραία και δεύτερη προσπάθεια του Γιαννιώτα, που επιχείρησε ένα φαλτσαριστό πλασέ για το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Στη συνέχεια καταγράφηκαν ένα άστοχο σουτ του Γκαρέ στο 68’, μια άστοχη κεφαλιά του Καντεβέρε στο 75’ και οι αλλαγές των δύο προπονητών μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Με την τρίτη συνεχόμενη «τριάρα» εντός έδρας και την τέταρτη νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, ο Άρης έφτασε στους 19 βαθμούς και ανέβηκε στην τρίτη θέση, περιμένοντας αύριο (8/11) τα αποτελέσματα των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο Παναιτωλικός συνέχισε τον αγωνιστικό του κατήφορο, γνωρίζοντας την έβδομη ήττα του στα ισάριθμα τελευταία ματς πρωταθλήματος, με απολογισμό 1-19 τέρματα, και παραμένοντας στη 10η θέση με 9 βαθμούς.
Διαιτητής: Παναγιώτης Κουκούλας (Λέσβου)
Κίτρινες: Γιαννιώτας
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΡΗΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Βέλιο, Ρίτσαρντς, Πετρίς, Γένσεν, Φαμπιάνο, Γιαννιώτας (77’ Μπρούμα), Ράτσιτς, Χόνγκλα, Γκαρέ (77’ Παλάσιος), Κουαμέ (90’ Ντέλε-Μπασίρου), Καντεβέρε (81’ Μιρ).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κουτσερένκο, Όλσον, Θυμιάνης, Στάγιτς, Γαλιάτσος (28’ Αποστολόπουλος), Μανρίκε, Εστέμπαν (80’ Μπρέγκου), Εράκοβιτς (80’ Σμυρλής), Μπάσι (69’ Νικολάου), Άλεξιτς, Μεχία (80’ Νακάμπα).
![]()
