Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Επένδυση 11,16 εκατ. ευρώ και στόχος πιστοποίησης FIA Grade 3

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Επένδυση 11,16 εκατ. ευρώ και στόχος πιστοποίησης FIA Grade 3

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το πρωί, με φόντο τη χρηματοδότηση 11,16 εκατ. ευρώ που έχει ήδη εγκριθεί από την κυβέρνηση μέσω του ΕΠΑ Αθλητισμού. Η αναβάθμιση της πίστας συνδέεται με στόχο πιστοποίησης FIA Grade 3 και FIM Grade B.

Το Αυτοκινητοδρόμιο επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Τάσο Χατζηβασιλείου και τους βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλο Λεονταρίδη. Στην εγκατάσταση τον υποδέχθηκε η δήμαρχος Σερρών και πρόεδρος του φορέα Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία μαζί με τα μέλη της διοίκησης τον ξενάγησαν στους χώρους της πίστας.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να οδηγήσει στην πίστα και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους τα αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και την εξέλιξή της. Στο επίκεντρο βρέθηκε η χρηματοδότηση των 11,16 εκατ. ευρώ, που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση μέσω του ΕΠΑ Αθλητισμού.

Η χρηματοδότηση των 11.160.000 Euro περιλαμβάνει:

– Επανασχεδιασμό και επέκταση της πίστας κατά 1 χλμ., σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή αγωνιστικά πρότυπα.

– Εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων.

– Αναβάθμιση του τεχνικού και αγωνιστικού εξοπλισμού.

– Πλήρη συμμόρφωση με τα αυστηρά διεθνή πρότυπα ασφάλειας.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ελληνική πίστα που θα αποκτήσει πιστοποίηση FIA Grade 3 και FIM Grade B.

Η αναβάθμιση αυτή θα επιτρέψει τη φιλοξενία σημαντικών διεθνών διοργανώσεων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, ανάμεσά τους και αγώνες επιπέδου World Superbike.

Οι Σέρρες κερδίζουν έτσι υψηλή θέση στον διεθνή χάρτη του motorsport.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Σερρών.

φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Loading

Play