Paspaley: Η ελληνική οικογένεια πίσω από τα σπανιότερα μαργαριτάρια του κόσμου

Paspaley: Η ελληνική οικογένεια πίσω από τα σπανιότερα μαργαριτάρια του κόσμου

Στα 19α γενέθλιά της, η Κριστίν Σάλτερ πήρε ένα δώρο που δεν ξέχασε ποτέ: ένα λαμπερό μαργαριτάρι, μόλις είχε αφαιρεθεί από το όστρακο όπου είχε σχηματιστεί. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, η 47χρονη δημιουργική διευθύντρια της αυστραλιανής εταιρείας Paspaley εξακολουθεί να το θεωρεί το ομορφότερο που έχει δει, ενώ σκοπεύει να το χαρίσει στη 13χρονη κόρη της, όπως είπε στην Wall Street Journal.

Η ιστορία της Σάλτερ συνδέεται άμεσα με την οικογενειακή επιχείρηση, που δραστηριοποιείται εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια στην καλλιέργεια σπάνιων μαργαριταριών στα ανοικτά των ακτών Κίμπερλι, στη βορειοδυτική Αυστραλία. Η Paspaley είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες επιχειρήσεις διεθνώς που συνεχίζουν να συλλέγουν άγρια όστρακα μέσω καταδύσεων.

Η οικογενειακή παράδοση θέλει τα νεότερα μέλη να περνούν ένα διάστημα πάνω στα πλοία της εταιρείας, συμμετέχοντας στις εργασίες ως μέλη του πληρώματος. Η Σάλτερ πέρασε έναν χρόνο σε ένα τέτοιο σκάφος ως έφηβη, ενώ ο ξάδελφός της Κρις Πασπαλέι, 46 ετών και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, ακολούθησε την ίδια διαδρομή. Όπως εξηγεί στην Journal, η εμπειρία αυτή τού έδειξε πόση δουλειά και ενέργεια απαιτείται για τη δημιουργία ενός και μόνο μαργαριταριού.

Loading

Play