Παρέλαβε ακόμα 11 εξωτερικούς απινιδωτές ο Δήμος Λαγκαδά

Ακόμα 11 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέλαβε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λαγκαδά μετά από πρωτοβουλία προμήθειας των συγκεκριμένων συσκευών που μπορούν να αποβούν σωτήριες σε έκτακτο περιστατικό όπου είναι αναγκαία η επανεκκίνηση της καρδιάς του ασθενούς.

Οι θα προσφερθούν σε Λύκεια του Δήμου Λαγκαδά, σε Αθλητικούς Συλλόγους, αγροτικά ιατρεία και σε Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης- Διάσωσης.

propoli

Όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Ελισσάβετ Κοτσώνη «η ύπαρξη εξωτερικών απινιδωτών σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, θεωρείται ζήτημα υψίστης σημασίας για την δημόσια υγεία. Στόχος της ενέργειας αυτής της Αντιδημαρχίας είναι η αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής στην περιοχή μας, και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας».

Σημειώνεται ότι την άνοιξη του 2023 η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού παρέλαβε άλλους 22 απινιδωτές που τους παρέδωσε σε Αθλητικά Σωματεία και Αγροτικά Ιατρεία του Δήμου Λαγκαδά, σε Δημοτικά κτίρια και στο Δημοτικό Ιατρείο.

Δείτε επίσης: Η ανάρτηση του Δήμαρχου Ωραιοκάστρου Π. Τσακίρη μαζί με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Π. Μαρινάκη

Loading