Φωτογραφία αρχείου

Στ. Αγγελούδης: Προ των πυλών μνημονίου ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Ζημία άνω των 40 εκατ. ευρώ από Ζέρβα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέθεσε κάποια οικονομικά στοιχεία που εκθέτουν την προγούμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

«Είμαστε προ των πυλών ενός μνημονίου. Δεν θα επιτρέψουμε όμως. Έχουμε ενσυναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε ως διοίκηση ώστε ο δήμος να μην οδηγηθεί σε διαχειριστική εποπτεία. Θα απαντήσουμε με χρηστή διαφάνεια των οικονομικών. Και το 2024 θα είναι η χρονιά που θα δημιουργηθούν συνθήκες για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Προϋπολογισμό του 2024.

propoli

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «τραγική οικονομική κατάσταση» στα ταμεία του δήμου σημειώνοντας πως «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι», ενώ τόνισε πως το έλλειμμα είναι στα 19.770.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αγγελούδης «η διοίκηση Μπουτάρη είχε παραδώσει ένα υπόλοιπο 19 εκατ ευρώ. Το 2020 η επόμενη διοίκηση κατέγραψε έλλειμμα 5.5 εκατ ευρώ. Το ΄21 το έλλειμμα ήταν στα 13 εκτ ευρώ που καλύφθηκε από το αποθεματικό. Το ‘ 22 στα 6 εκατ ευρώ. Και το ‘ 23 το έλλειμμα ήταν στα 12 εκατ ευρώ που άρχισαν να καλύπτονται από ίδιους πόρους λόγω εξάντλησης αποθεματικού. Ξόδευαν αποθεματικό των ταμείων και το αποθεματικό των κοιμητηρίων».

Μάλιστα, ο κ. Αγγελούδης ανέφερε πως η νέα διοίκηση θα απαντήσει στις νέες προκλήσεις με χρηστή διαχείριση των οικονομικών, διαφάνεια, εξορθολογισμό των δαπανών, βέλτιστη δυνατή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, συνεπή διεκδίκηση πόρων, αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. «Το 2024 είναι η χρονιά που θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την υγιή και αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Θεσσαλονίκης», τόνισε.

Δείτε επίσης: Τζιτζικώστας και Αγγελούδης για «τη νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας»

Loading