Στέλιος Αγγελούδης στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας – Κάθε μια από τις σπίθες της σηματοδοτεί τις Ολυμπιακές Αξίες

Σε ένα εμβληματικό τοπόσημο της πόλης,στις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Θεσσαλονίκη την Ολυμπιακή Φλόγα.

Τον βωμό άναψε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης, μαζί με την τελευταία λαμπαδηδρόμο, την Ολυμπιονίκη Τασούλα Κελεσίδου. 
«Η χαρά και η συγκίνηση είναι μεγάλη, γιατί υποδέχομαι την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη μας και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και του Δημάρχου της πόλης. Κάθε μία από τις σπίθες που βλέπουμε σηματοδοτεί αυτό που ονομάζουμε Ολυμπιακές Αξίες, την ειρήνη στον κόσμο που δοκιμάζεται με τον πιο βάναυσο τρόπο, την κοινωνική αλληλεγγύη που λείπει, την αριστεία που αναζητούμε, το ευ αγωνίζεσθαι που οφείλει να είναι τρόπος ζωής. Αυτές είναι οι Ολυμπιακές Αξίες κι αυτές σήμερα μεταλαμπαδεύουμε στην όμορφη πόλη μας. Μια πόλη που μπορεί να μην είχε ακόμη την αγαθή τύχη να φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά μπορεί να είναι ολυμπιακή πόλη μεγαλώνοντας την ολυμπιακή οικογένεια. Γιατί, όπως είχε πει ο Pierre de Coubertin, τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν τους αναβιώνουμε τις είκοσι μέρες που διαρκούν οι αγώνες, τους αναβιώνουμε για να έχουμε όλα αυτά τα χρόνια τη δυνατότητα να εργαζόμαστε σκληρά για το Ολυμπιακό Ιδεώδες, για τις Ολυμπιακές Αξίες», είπε στην ομιλία του κ. Αγγελούδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για να κάνει η φλόγα τον γύρο της Ελλάδας πριν φύγει για το μεγάλο ταξίδι στο Παρίσι, καθώς επίσης την Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer και τον Γάλλο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Jean Luc Lavaud για την παρουσία τους. 

propoli

«Βρισκόμαστε εδώ για να αναδείξουμε το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις Αξίες του Ολυμπισμού που συνθέτουν την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα», ανέφερε στο χαιρετισμό της η Πρέσβης της Γαλλίας και πρόσθεσε: «Τρεις είναι οι αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024: η ισότητα, που χαρακτηρίζει τους πρώτους αγώνες ισότητας των φύλων και συμπερίληψης στην ιστορία, το νερό που συνδέεται με τον διάπλου της Μεσογείου και την υπερωκεάνια λαμπαδηδρομία μέχρι την Ταϊτή και τον κατευνασμό που προσφέρει το μήνυμα ειρήνης και ενότητας που προβάλλουν οι αγώνες». 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι πανανθρώπινες αξίες που συμβολίζει μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για συνεργασία, κατανόηση, ειρήνη και αμοιβαίο σεβασμό.
Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος σημείωσε ότι τα μηνύματα της εκεχειρίας είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε. 

Πριν τη αφή της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε η έπαρση των τριών σημαιών, των Ολυμπιακών Αγώνων, της διοργανώτριας Γαλλίας και της Ελλάδας υπό τους ήχους των αντίστοιχων ύμνων που έπαιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης

Loading