Στον Εισαγγελία δήμος Βόλου και Ο.Λ.Β. για τις λάσπες στο Παλιό Λιμεναρχείο

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παραπέμπονται Δήμος Βόλου και Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παραπέμπονται Δήμος Βόλου και Οργανισμός Λιμένος Βόλου, για τις μεγάλες καθυστερήσεις στον καθαρισμό και την αποκατάσταση του Παλαιού Λιμεναρχείου μετά τις διπλές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

propoli

Η παραπομπή των ανωτέρω έγινε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, η οποία με έγγραφο που κοινοποίησε στον Σύλλογο, ενημέρωσε για τη διαβίβαση στις εισαγγελικές αρχές της έκθεσης που συντάχθηκε μετά τη νέα αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στις 22/03/2024.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει:
“Έξι μήνες έπειτα από το καταστρεπτικό πέρασμα των κακοκαιριών «Daniel»και «Elias» στην πόλη του Βόλου, η καθημερινότητα εκατοντάδων κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείου παραμένει δύσκολη, εξαιτίας των υπολειμμάτων λάσπης που υπάρχουν ακόμη στη συνοικία. Και η χθεσινή εξέλιξη, δηλαδή η παραπομπή της υπόθεσης στην Εισαγγελία, αναδεικνύει τους σοβορούς λόγους για τους οποίους ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών Βόλου εξακολουθεί να διεκδικεί με όλες τις δυνάμεις του τις αναγκαίες ενέργειες αποκατάστασης. Δυστυχώς, μεγάλο τμήμα του εμπορικού λιμένα που γειτνιάζει με το Παλαιό Λιμεναρχείο, όσο και δρόμοι, πεζοδρόμια και δημόσιοι χώροι, παραμένουν στη λάσπη, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα του συλλόγου προς τις αρμόδιες αρχές για την απομάκρυνση της ιλύος… Ευελπιστούμε ότι αυτή η εξέλιξη θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση της συνοικίας… Δήμος Βόλου και Οργανισμός Λιμένος Βόλου οφείλουν επιτέλους να απομακρύνουν τα υπολείμματα λάσπης, που απειλούν την υγεία εκατοντάδων κατοίκων. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου είναι τεράστιες. Γι’ αυτό και θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη στήριξης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να δοθούν επιτέλους οι αναγκαίες λύσεις”.

πηγή:ερτ

Δείτε επίσης: Στ. Κασσελάκης: «Επιμένω στη διενέργεια των ευρωεκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Loading