Νίκος Χαρδαλιάς: «Δουλεύουμε συστηματικά για έργα με αναπτυξιακό πρόσημο και στόχο τη στρατηγική αναβάθμιση των αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών υποδομών της πόλης»
Την ισχυρή βούληση για συνέχιση και εμβάθυνση της στενής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά, για την υλοποίηση έργων και δράσεων που αναβαθμίζουν ριζικά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς και ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.
Στο πλαίσιο των περιοδειών του στους 66 Δήμους της Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τον Πειραιά, όπου είχε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο με τον κ. Μώραλη και στελέχη της δημοτικής αρχής. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πορεία υλοποίησης των σημαντικών έργων υποδομής και των δράσεων για τη στήριξη του αθλητισμού, του πολιτισμού και της κοινωνικής συνοχής, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.
“Η σχέση μας διαχρονικά είναι εξαιρετική. Εμπιστεύομαι προσωπικά τον καλό μου φίλο Δήμαρχο. Αγαπάει την πόλη του. Και βήμα με το βήμα, ημέρα με την ημέρα, εργαζόμαστε μαζί, συστηματικά, για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη του.” Υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας: “Ο Γιάννης Μώραλης, ένας άξιος και έμπειρος δήμαρχος και αγαπητός φίλος, κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει απόλυτη σταθερότητα και αγαστή συνεργασία.”
Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, η συνάντηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της διαρκούς συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά, καθώς, όπως τόνισε, “τα ζητήματα ‘τρέχουν’ και εμείς οφείλουμε να είμαστε άμεσοι και αποτελεσματικοί.”
Ο κ. Μώραλης δήλωσε: “Η σημερινή παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στον Πειραιά αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της ουσιαστικής και έμπρακτης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο μας και στην Περιφέρεια.” Επίσης, έκανε αναφορά στη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του γηπέδου “Καπαγέρωφ”, καθώς και στην ενίσχυση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Έλενα Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.
Αμέσως μετά, ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη, επισκέφθηκε το ιστορικό Δημοτικό Θέατρο της πόλης, όπου ενημερώθηκε σχετικά για την πορεία των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια. Η περιοδεία στον Πειραιά ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο κλειστό γυμναστήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ”, στο οποίο εκτελούνται ήδη εργασίες για την εκ βάθρων ανακατασκευή του.
Νέα εποχή στον Πειραιά με 51 έργα, ύψους 83 εκατ. ευρώ
Με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, εξασφαλίστηκαν 83 εκατ. ευρώ για τουλάχιστον 51 έργα στον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Προγράμματος “Αττική” 2021-2027.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ